Osijek
MOLITVENA OSMINA POČELA U RETFALAČKOJ REFORMIRANOJ CRKVI

Ujedinjeni u vjeri u Isusa Krista
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Ovogodišnji je ciklus Molitvene osmine za jedinstvo kršćana počeo u Osijeku ekumenskim bogoslužjem u kalvinskoj crkvi u Retfali koje je predvodio biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve Péter Szenn.



Zbog epidemijskih mjera i ove je godine predviđeno da svaka zajednica moli sama za sebe, bez masovnijih međusobnih posjećivanja. Tako je u utorak bilo i kod kalvina, ali to nije spriječilo da ovom događaju nazoče predstavnici drugih kršćanskih Crkava. Osim biskupa Szenna te šestero župnica i župnika iz redova njegove Crkve, na ovom je bogoslužju bio i Lazar Matej Kovačević, nadglednik biskup Crkve Božje, đakon Samir Vrabec iz Evangeličke Crkve, dvoje katoličkih laika, Zorislav Horvat i Nevenka Špoljarić te dekan Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku prof. dr. sc. Peter Kuzmič.



- Mi se zauzimamo za jedinstvo kršćana i vjerujemo u to. Smatram da se možemo i trebamo uzdizati i jačati u vjeri, uzimajući za primjer jedni druge. Podjela među kršćanima nastala je iz naše grešnosti, jer Bog je jedan, a svi mi koji se okupljamo u ekumenskoj Osmini vjerujemo da su Otac, Sin i Duh Sveti trojedini pravi živi Bog. Ne ujedinjujemo mi jedni druge, nego naša vjera u Isusa Krista. Ove godine molimo na temelju molitava koje su sastavili predstavnici progonjene zajednice bliskoistočnih kršćana, na koje često zaboravljamo. Svaki dan biva ubijeno 13 kršćana u svijetu. U vrijeme korone taj nam se broj čini malim, ali to je zapravo strašan podatak - rekao je biskup Szenn. D. Celing
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike