Sport
OSTVARUJE SE DAVNA ŽELJA OSJEČANA

U Poreču je sve spremno za dolazak Mije Caktaša
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Ako prođe liječnički pregled, Splićanin postaje novi igrač bijelo-plavih

Vezani članci

DOBRA ATMOSFERA UNATOČ TEŠKOM RADU

Trening uz navijačke pjesme

U pozadini terena na kojima su jučer trenirali nogometaši Osijeka u jednom se trenutku počeo uzdizati gusti crni dim. Naravno, mi smo čekali "bijelu varijantu" u slučaju najavljenih dolazaka prvih pravih pojačanja, ali "gdje ima crnog ima i bijelog dima".



Istina, Nenad Bjelica ga nije bio spreman pustiti u tom trenutku, ali nikakve dvojbe više nema - već danas će u osječkom prvoligašu moći uzviknuti "Caktaš je naš"!

Još samo liječnički


Naime, koliko god u osječkoj ekspediciji šutjeli o tome, posve je jasno kako je pozornica za dolazak najvećeg igračkog pojačanja - spremna. Mijo Caktaš danas će doći prvo u Pulu, gdje će odraditi liječnički pregled. Ako ga prođe, odmah slijedi potpisivanje ugovora s bijelo-plavima. Iz klupskog okruženja nitko nam tu vijest nije bio spreman potvrditi, ali ona je sto posto provjerena i još su jedina zapreka između Osijeka i Caktaša igračevi eventualni zdravstveni problemi. Pričalo se kako je Mijo Suadijsku Arabiju napustio ozlijeđen, ali Nenad Bjelica posljednjih dana uopće nije emitirao zabrinutost oko toga. Iz toga se može iščitati kako ima informacije da je Caktaš zdrav, a to znači kako postaje bijelo-plavi. Naravno, nikada nije gotovo dok ne padne potpis na ugovor, ali dolazak Caktaša u redove Osijeka sigurna je oklada. Ostala je još samo službena potvrda tog transfera.

Dolasku u Gradski vrt, čini se, sve je bliže i portugalski stoper Ferro. On je odbio ponudu ruskog prvoligaša Himkija, pa se time, valjda, još jedan korak približio dolasku u bijelo-plavu svlačionicu. Možda se realizacija tih zvučnih transfera malo odužila, ali za takve igrače, što se posebno odnosi na Caktaša, jer Ferra nismo imali priliku tako često gledati, uvijek se isplati malo čekati. U biti, Porutgalac još nije donio konačnu odluku oko posudbe na godinu i pol dana, ali Bjelica nije spreman još dugo čekati. Benfica je, u biti, već upalila zeleno svjetlo za taj posao.

Bralić i Gržan


U pozadini tih ulaznih transfera otvaraju se i neke mogućnosti za odlaske. Osijek ima ponuda za odlazak na posudbe Slavka Bralića i Šime Gržana. Bralića želi rumunjski prvoligaš Sepsi, koji je jedan od klubova pod kontrolom mađarskih vlasnika koji drže bijelo-plave. Oni ga žele posuditi do kraja sezone, a hoće li se to doista i dogoditi, ovisit će i o dolasku Ferra, ali i o želji samog Bralića. Svjestan je svog statusa u Osijeku, gdje je "back up" prvom stoperskom paru Škorić-Lončar, ali to ne znači i kako je miljama daleko od momčadi. Tijekom jeseni bio je uvijek prva opcija kada je trebalo pojačavati obranu ili mijenjati nekog iz njezina centralnog dijela. S Gržanom je, pak, situacija nešto drukčija. Jesenas je na terenu u 13 utakmica proveo 541 minutu i ostao bez učinka. Što je ostavilo brojne upitnike iznad njegova imena. Usto, tijekom zime Bjelica je na poziciju krilnog napadača doveo još dva čovjeka, Kristiana Fućka i Vinka Petkovića, pa je pitanje koliko će Gržanu ostati prostora za igru. Zbog toga je njegov odlazak na posudbu realniji negoli Bralićev. Čak nam se čini da ni Bjelica baš nije posebno zagrijan odreći se Bralićevih usluga, čak i ako Ferro dođe.



Odluka oko tih posudbi znat će se brzo, ali ona sad nije važno pitanje jer - Caktaš je naš!



Dalibor Keler
Dolasku u Gradski vrt, čini se, sve je bliže i portugalski stoper Ferro, koji je odbio ponudu Himkija

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike