Sport
PAO PRVI POTPIS U POREČU

Petković: Nisam "kapitalac",
nadam se da ću to postati
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Vinko Petković je službeno postao četvrti novi igrač kojeg je Nenad Bjelica doveo u zimskom prijelaznom roku. Jučer je uspješno prošao liječničke preglede, što je ostao jedini detalj prije potpisa ugovora s bijelo-plavima. Petković je nakon toga "stavio autogram" na ugovor do ljeta 2025.

- Ovo je najveći iskorak u mojoj karijeri. Ne dolazim kao "kapitalac", ali se nadam da ću to uz nove suigrače postati. Veselim se svakom idućem treningu i da ćemo na kraju sezone s navijačima slaviti osvajanje trofeja. Ne sumnjam u sebe i u momčad kojoj sam pristupio. Sretan što ću se moći boriti za sam vrh ljestvice. Sjajno sam prihvaćen, mogu reći da se baš osjećam kao igrač - istaknuo je Vinko Petković, novi napadač bijelo-plavih.

Trener Nenad Bjelica kaže kako je Petkovićev dolazak rezultat dugotrajnijeg skautinga nego što bi se to u prvih mah moglo pomisliti.

- Zapeo je za oko još dok je bio u Varaždinu, a u Hrvatskom dragovoljcu pokazao je kvalitetu, dolazi kao slobodan igrač, a njime pojačavamo konkurenciju na krilu. Riječ je o univerzalnom igraču, koji će nam dobro doći, posebice jer još malo dobivamo na brzini, koja nam možda ponekad nedostaje na krilnim pozicijama. Sigurno ćemo ga znati na pravi način iskoristiti - rekao je šef struke osječkog prvoligaša.

Petković će svakako dobiti priliku za nametanje, a samo će o njemu ovisiti hoće li uvjeriti Bjelicu da ima dovoljno kvalitete kako bi ga se koristilo u bitkama koje bijelo-plave očekuju u nastavku sezone. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike