Osijek
DOBRO DOŠLI U DRUŠTVENI ATELJE!

DKolektiv organizira Tjedan obrazovanja
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Bliži se Međunarodni dan obrazovanja, koji se slavi 24. siječnja. U povodu toga DKolektiv - organizacija za društveni razvoj u Društvenom ateljeu (Županijska ulica 11) cijeli tjedan od 24. do 29. siječnja organizira Tjedan obrazovanja za aktivno građanstvo, kroz razne edukacije i radionice.

"Na svu sreću, važnost obrazovanja za opći rast i napredak društva prepoznat je stotinama godina. No smatramo kako obrazovanje za 21. stoljeće ne može stati na uobičajenim sadržajima, nego da ono u sebi mora sadržavati i znanja, stavove i vještine potrebne za stvaranje informiranih, odgovornih i aktivnih građana, građana koji svojim angažmanom stvaraju otvoreno, inkluzivno i solidarno društvo. U povodu toga DKolektiv - organizacija za društveni razvoj u Društvenom ateljeu organizira Tjedan obrazovanja za aktivno građanstvo kroz razne edukacije i radionice", pozivaju iz DKolektiva.

Prema riječima Brune Koića, stručnog suradnika DKolektiva, pripremaju pregršt aktivnosti s različitim temama i za različite skupine građana. Tako će od ponedjeljka do petka biti postavljena izložba Mirovni aktivizam devedesetih i danas, za utorak je planirana tribina Građanski odgoj i obrazovanje kao model suradnje, a u srijedu tribina Studentska (pro)aktivnost. Radionica Mirovni aktivizam jučer, danas, sutra održavat će se u srijedu, četvrtak i petak.

Detaljnu satnicu svih događaja u okviru Tjedna obrazovanja za aktivno građanstvo zainteresirani građani mogu naći na mrežnim stranicama DKolektiva i na Facebooku. Na svim će se aktivnostima Tjedna obrazovanja poštovati propisane epidemiološke mjere.



I. Rab Guljaš
Najčitanije iz rubrike