Osijek
SRUŠEN OBJEKT U KOJEM JE BILA LJEKARNA

Stanovnici Industrijske četvrti: Po lijekove moramo u drugu gradsku četvrt
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
U Ljekarnama Tripolski još ne znaju kad će otvoriti ljekarnu na Vinkovačkoj koja će biti slična onoj na Kanižlićevoj ulici

Nije samo pandemija COVID-19 dovela do toga da su ljekarne među najposjećenijim mjestima u gradu. Uz lijekove, aktualni su i kućni testovi na koronavirus, a gužve su dodatno pojačale i razne viroze i hunjavice, odnosno svaki drugi razlog zbog kojeg je odlazak u ljekarnu nužan. Međutim, stanovnici Industrijske četvrti već nekoliko mjeseci do najbliže ljekarne moraju pješačiti ili se odvesti u susjedne gradske četvrti Novi grad i Gprnji grad, gdje se nalaze njima najbliže ljekarne, one na Sjenjaku i na kružnom toku Đakovština. Naime, jedina ljekarna na području Industrijske četvrti zatvorena je već mjesecima!



Vijeće nemoćno


- Osim što uzimam lijekove za hipertenziju, u ovo mi je vrijeme prehlada u nekoliko navrata bio prijeko potreban sirup i određene tablete. U ovo pandemijsko vrijeme ne želim nikoga gnjaviti da me vozi do ljekarne, ili da netko dolazi po moju iskaznicu kako bi mi mogao podignuti lijekove. Živim kod knjižnice i morala bih prepješačiti cijelu Drinsku ulicu do ljekarne na Sjenjaku i natrag, a kako to nisam u stanju, uzela sam taksi. Mlađi mogu pješačiti, ali nama starijima to je teško - požalila nam se umirovljenica iz Vinkovačke ulice, koja kaže kako su i njezini znanci iz tog dijela grada smatrali da će se njima donedavno najbliža ljekarna Tipolski otvoriti na nekoj zamjenskoj lokaciji u četvrti.

Ovaj problem nije mučio samo nju, pa su tako stanovnici toga dijela grada pisali Vijeću Gradske četvrti Industrijska četvrt. Potvrdio nam je to Zvonko Horvat, potpredsjednik Vijeća GČ Industrijska četvrt, rekavši da, iako je Vijeće željelo pomoći tamošnjim stanovnicima, nisu mogli učiniti ništa.

- Riječ je o privatnoj ljekarni, i mi tu ne možemo ništa. Ljekarne Tripolski nisu otvorile poslovnicu na zamjenskoj lokaciji, a dosadašnji je objekt srušen i treba sagraditi novi, što se ne rješava preko noći. Uostalom, ta je ljekarna zatvorena u ljeto prošle godine, a koliko se može vidjeti, nema niti naznaka da će uskoro otvoriti - zaključio je Horvat.

Otvorenje - što prije


Iz uprave Ljekarni Tripolski dobili smo tek informaciju da se iz temelja gradi ljekarna slična onoj u Kanižlićevoj ulici, no manje kvadrature. Na upit kad će biti otvorena rečeno nam je tek - što prije, a nismo uspjeli doznati jesu li tražili zamjensku lokaciju. Pokušali smo nešto više o terminu otvaranja upitati direktora Ljekarni Tripolski, Žolta Tripolskog, no u tome, zasad, nisimo imali uspjeha.

Kako bilo, nema sumnje da je i njima u poslovnom interesu što prije započeti s radom, a u međuvremenu stanovnici Industrijske četvrti mogu se tek osloniti na mlađe članove obitelji i susjede, ili se taksijem i javnim prijevozom uputiti do neke druge ljekarne.



Marija Mihelić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike