Regija
AGLOMERCIJA DONJI MIHOLJAC

Projektiranje pri kraju, za sljedeću godinu planiraju se radovi
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
DONJI MIHOLJAC - Jedan u nizu projekata Miholjačkog vodovoda d.o.o. u razvoju sustava vodopskrbe i odvodnje svakako je izgradnja javne komunalne kanalizacije u prigradskim naseljima. Nakon što je 2017. godine završena studija izvodivosti, u svibnju 2019. potpisan je ugovor za projektiranje vrijedan oko 7,3 kuna, u čemu Hrvatske vode sudjeluju s 85 posto, a ostali sudionici s preostalih 15 posto novca. Izrada projekata i dokumentacije za nadmetanje te aplikacijskog paketa za EU projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Aglomercije Donji Miholjac” na samom je kraju.

Konkretno, i prema riječima gradonačelnika Gorana Aladića projektiranje bi trebalo potpuno biti završeno krajem sljedećeg mjeseca.

- Projektiranje je na vrlo visokom stupnju završenosti. Prema informacijama od projektanata, do kraja veljače planira se da sva dokumentacija bude gotova. Nakon toga bit će potrebno ishoditi potrebne suglasnosti, provesti kontrole i čekati finalno odobrenje za pokretanje projekta. Planira se da taj postupak bude gotov do kraja srpnja. Time bi se stekli uvjeti za raspisivanje javne nabave za izgradnju. Ako sve bude išlo kako je planirano i kako projektanti zamišljaju, do kraja godine trebali bismo dobiti izvođača radova. Ne treba zaboraviti da je riječ o iznimno velikom ulaganju u infrastrukturu i da će biti proveden međunarodni javni natječaj te da će to potrajati nekoliko mjeseci - rekao je Aladić.

Gradonačelnik očekuje sljedeće godine početak gradnje sustava javne odvodnje.

- Ako bi nam se posrećilo, možda bi radovi počeli još krajem ove godine. No to je vrlo teško u ovom trenutku procijeniti. Ono što je izvjesno jest da ćemo do kraja ove godine imati izvođača radova, a u radove bi se krenulo 2023. te se iskreno nadam da se neće nešto zakomplicirati u realizaciji projekta Aglomeracije Donji Miholjac – istaknuo je gradonačelnik.

Donjomiholjačka aglomeracija obuhvaća izgradnju kanalizacije u Svetom Đurađu i Podgajcima Podravskima, naseljima na području Grada Donjeg Miholjca, te u naseljima općine Viljevo. Izgradnja kanalizacije u ostalim naseljima na području Grada Donjeg Miholjca - Rakitovici, Miholjačkom Poreču, Radikovcima i Golincima, bit će u sklopu projekta Aglomeracija Magadenovac, koji obuhvaća i naselja susjedne općine Magadenovac. S.Fridl
Investicija od 130 milijuna kuna
Izgradnja aglomeracija Donji Miholjac i Magadenovac procijenjena je na 130 milijuna kuna. Za tu veliku investiciju najviše novca planira se osigurati iz fondova Europske unije. Predviđena je i dogradnja sadašnjeg uređaja za pročišćivanje otpadnih voda Donji Miholjac, čime će se znatno poboljšati kapacitet. Povećat će se kapacitet za oko 8300 stanovnika na javnom sustavu odvodnje, za oko 1800 korisnika septičkih jama te za oko 600 gospodarskih subjekata. Pročišćivač Magadenovac imat će kapacitet pročišćivanja dostatan za 3300 korisnika.

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike