Osijek
UJEDNAČAVANJE KVALITETE ŽIVOTA

Iz županijskog proračuna općinama
dodijeljeno nepunih milijun kuna
Objavljeno 17. siječnja, 2022.
Kako bi i sama iz svoga proračuna pripomogla ujednačenosti kvalitete života na svome području, Osječko-baranjska županija redovito, na godišnjoj bazi, objavljuje javni poziv za dodjelu pomoći jedinicama lokalne samouprave (gradovima i općinama) za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu. Konkretno, riječ je kapitalnim projektima koji uključuju vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, ceste, poduzetničku infrastrukturu, poduzetničke inkubatore, društvene domove, objekte protupožarne zaštite, kuće oproštaja, športske objekte i terene, dječja igrališta, biciklističke staze, dječje vrtiće i ostale društvene objekte u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

Pravo na podnošenje prijava za ovu vrst pomoći imaju samo podnositelji koji su u cijelosti opravdali sredstva koja su dobili iz županijskog proračuna u prethodnom razdoblju i koji nemaju dugovanja prema županiji. Kriteriji za izračun i raspodjelu pomoći jedinicama lokalne samouprave jesu proračunski prihod po stanovniku (u ovom slučaju u 2019. godini), ukupna vrijednost i stupanja investicije te naposljetku i financijski udjel jedinice lokalne samouprave u investiciji.

Za prošlu, 2021. godinu, za ovu namjenu Županija je u svom proračunu osigurala iznos od milijun kuna. Nakon zaključivanja poziva pokazalo se kako se za ovu namjenu jedinicama lokalne samouprave, a riječ je o tri općine, raspoređuju sredstva uz iznosu od 995 tisuća kuna.

Općina Podravska Moslavina, s iznosom od 95 tisuću kuna, postavit će ogradu uz dječje igralište i vrtić u svome naselju. Općina Punitovci dodijeljeni će iznos od 700 tisuća kuna iskoristiti za prvu fazu rekonstrukcije sportskog centra “Jurjevac”, u naselju Jurjevac Punitovački. Naposljetku, Općina Viškovci iznos od 200 tisuća kuna namijenit će za opremanje vatrogasno-edukacijskog centra u naselju Vučevci. D. Kuštro
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike