Regija
OPĆINA ČAĐAVICA ORGANIZIRALA PRIJEVOZ

Obitelj grofa Draškovića donirala drva potrebitima
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
ČAĐAVICA



Već treću godinu obitelj Drašković svojim donacijama pomaže obiteljima slabijeg materijalnog stanja na području općine Čađavica. Njihova pomoć sastoji se u doniranju ogrjevnog drveta, što više nego značajno rasterećuje kućne proračune siromašnih obitelji.



Prošle godine obitelj Drašković čak je dva puta pomogla siromašnima, prvi put koncem ožujka, a donacija je ponovljena i početkom zime.

U oba slučaja starim, nemoćnim i bolesnim mještanima o kojima nema tko brinuti, pomogle su žene zaposlene kroz projekt "Zaželi 2 - Općina Čađavica". One, naime, obilaze mještane, pa imaju najbolja saznanja o načinu njihova življenja i njihovim potrebama te su saznale i kome su od njih potrebna drva za ogrjev. Akciju nabave drva tim korisnicima pokrenula je Općina Čađavica, koja je organizirala i prijevoz trupaca iz Draškovićevih šuma do njihovih domova.

U procesu povrata imovine koju je obitelji Drašković poslije 2. svjetskog rata oduzela jugokomunistička vlast, određene veće površine šume na području općine Čađavica u povrat je dobila obitelj grofa Draškovića, tj. tvrtka Trako-Agroludbreg d.o.o., koja gospodari šumama obitelji, i koja je iskazala dobru volju da pomogne osobama u potrebi pri nabavi drva za ogrjev.

Prema riječima Zvonimira Presečana Arvaya, opunomoćenika obitelji Drašković za šume, u drugom navratu prošle godine čađavačkim obiteljima donirano je sto prostornih metara ogrjevnog drveta.

- Pomoć onima kojima je to najpotrebnije tradicija je obitelji Drašković. Drva dodjeljujemo sada već treću godinu u suradnji s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem. Mi smo dali drvnu masu iz svojih šuma, a načelnik je organizirao prijevoz. Isto takvu humanitarnu akciju doniranja drva za ogrjev obiteljima u potrebi provodimo i na trakošćanskom području, gdje obitelj također ima svoje šumske posjede - ispričao nam je opunomoćenik Presečan Arvay. Prema riječima načelnika Rončevića, koji je zahvalio obitelji Drašković na još jednoj u nizu vrijednih donacija, obiteljima s više članova kućanstva dostavljeno je deset, a one s manjim brojem članova dobile su pet kubika drva. Prijevoz drva financirala je Općina Čađavica, a obavio je Obrt za usluge Kajzer iz Slatine.
Petar Žarković
Presečan Arvay

opunomoćenik obitelji Drašković

Pomoć onima kojima je to najpotrebnije tradicija je obitelji Drašković. Drva dodjeljujemo treću godinu u suradnji s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike