Osijek
ERASMUS STUDENTSKA MREŽA

Osvrt na rezultate rada i primjere dobre prakse
Objavljeno 16. siječnja, 2022.
Članovi Erasmus studentske mreže Hrvatska i predstavnici sedam lokalnih podružnica iz Osijeka, Čakovca, Dubrovnika, Rijeke, Splita, Zadra i Zagreba sastali su se od 7. do 9. siječnja u Osijeku na šestom sastanku lokalnih odbora, strateškom sastanku ESN-a Hrvatska, dok se dio članova pridružio virtualno. Lokalne su podružnice dale uvid u svoj dosadašnji rad te su svi članovi mogli dobiti i podijeliti informacije o dobrim praksama. Predstavnici lokalnih podružnica rekli su kako je dosta članova

poslano na dodatne edukacije jer se na internacionalne i nacionalne događaje gleda kao na nagrađivanje volontera. ESN aktivno radi na produbljivanju i osnaživanju odnosa sa sveučilištima u Hrvatskoj jer teži tome da bude glavna poveznica između sveučilišta, internacionalnih studenata i lokalnih zajednica.

Raspravljano je i o budućnosti Alumni mreže unutar ESN-a Hrvatska i zašto je od velike važnosti pomoć nekadašnjih aktivnih članova te njihovo mentoriranje mlađih članova. Odlučeno je pokrenuti aktivniju suradnju i još više iskoristiti resurse i ljudski potencijal koji Mreža posjeduje.

Erasmus+ program, suradnja s institucionalnim partnerima, visokim učilištima i Agencijom za mobilnost i programe EU temelji su rada organizacije te se kroz interaktivne radionice educiralo i analiziralo dosadašnji rad, kao i utvrdio plan za ovogodišnje aktivnosti. U jednoj od sesija pokrenuta je tema mentalnog zdravlja te su se predstavnici sekcija osvrnuli na trenutačno stanje svojeg mentalnog zdravlja, ali i mentalnog zdravlja svojih volontera, kao i na aktivnosti kojima je moguće poraditi na njegovu boljitku.



"Volonterski duh, edukacije i stručnost te promišljanje o cjelokupnom okruženju u skladu s mobilnosti i prioritetima novog Erasmus+ programa koraci su koji čine naše društvo pripremljenim i inkluzivnim te bliže stvaranju zajednice koja je ovdje za mlade i studente", ističe Sanda Devčić, predstavnica za obrazovanje ESN-a Hrvatska. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike