Sport
MIHAILO RADOVANOVIĆ

Cveba i Gerona rade dosta slično
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
Umjesto u Našicama, Europsko prvenstvo Mihailo Radovanović trebao je doživjeti u Szegedu. Vratar NEXE-a, rodom iz Čačka, uvršten je na popis reprezentativaca Srbije, no i on se našao na listi od čak 16 zaraženih u redovima Srbije, računajući igrače i članove stožera, tijekom pripremnog razdoblja. Nadao mu se još Toni Gerona, Španjolac na klupi Srbije, i nakon Nove godine kada je, nakon Vladimira Cupare, od vratara zaražen bio i Dejan Milosavljev. Na kraju je Radovanović morao otkazati.

- Odradio sam sedmodnevne pripreme prije Nove godine. Znate dobro da sam jesenas imao problema s ozljedom. Pukla mi je jedna koščica ispod oka, pa sam propustio dio sezone. I stizali su pozivi, čekali me do ponedjeljka. Kasnije kada sam izašao, to me iscrpilo da nisam mogao doći do auta. Situacija doista nije bila dobra. Samo je Tibor Ivanišević bio golman koji je bio cijelo vrijeme u pogonu. S druge strane drago mi je što sam se vratio u reprezentaciju. Nije me bilo devet godina. Bio sam treći golman na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. Dobro znam većinu momaka, s njih sedam-osam sam igrao u Partizanu. Svi smo tu negdje generacija, ova reprezentacija složena je zapravo od dvije-tri generacije.

Upoznao je stoga i način rada Španjolca Tonija Gerone. O promjenama u reprezentaciji Srbije Radovanović je govorio vrlo otvoreno.

- Atmosfera je puno bolja. Slobodniji smo. Odnosi su normalniji. Ne stvaraju se tenzije kao kod naših ranijih trenera. Naravno, njegova je zadnja, ali donosi odluke nakon što posluša. Nije kao ovi naši "ti tu ideš i ima da slušaš".

Radio je s Hrvojem Horvatom u NEXE-u. Je li on sličniji "španjolskom" ili "balkanskom" pristupu?

- Sličan je u načinu rada Gerone. Taktika i dosta analize. Čak Horvat još više priča s igračima. Vjerojatno i zbog toga što poznaje jezik. Obojica grade priču o "obiteljskom odnosu" u momčadi.

U Našicama je gledao oba susreta prvog kola C skupine. I Srbija - Ukrajina i Hrvatska - Francuska.

- Srbija je pokazala lice koje nije valjda nikada. Konstantno se igralo svih 60 minuta. Bez opuštanja, što je ranije bio slučaj. Ono što je vrijednost Gerone je i da je dao priliku mladom Bomaštaru. Svi su očekivali Cuparu, ali on je izašao tek iz izolacije. To je pokazatelj koliko vjeruje igračima. Što se tiče Hrvatske, bili su u grču na početku. Kasnije su krenuli i siguran sam da nije bilo onoga incidenta, gadno bi se do kraja zakuhalo.

Tvrdi, očekivanja javnosti veća su u Hrvatskoj negoli u Srbiji.

- Nije bitno što je Srbija krenula s pobjedom, a Hrvatska s porazom. Mi nemamo pritisak rezultata, pa i nema euforije.U Hrvatskoj rukomet prate svi, pa su očekivanja i pritisak veći. Kod nas u Srbiji rukomet je ipak na razini publike koju čine ljudi oko rukometa.

Ali doći će ih dosta danas u Szeged?

- Sigurno. Lijepo je vidjeti punu dvoranu. Bilo je dosta i hrvatskih navijača. Lijepo mi je bilo vidjeti da hrvatski navijači plješću kada Srbija zabije gol - zaključio je srbijanski vratar NEXE-a. K.Lacković
Srbija nema pritisak rezultata, pa nema ni euforije. U Hrvatskoj su očekivanja veća i pritisak veći

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike