Regija
VLASNICI PASA MOGU DOBITI NOVAC

Grad plaća najviše 250 kuna po psu za cijepljenje i čipiranje
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
VINKOVCI - Grad Vinkovci uputio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje troškova cijepljenja i mikročipiranja pasa za 2022. godinu. Grad će vlasnicima pasa financirati troškove cijepljenja protiv bjesnoće, kao i troškove dehelminitizacije i mikročipiranja.



Pravo na financiranje imaju vlasnici pasa s prebivalištem na području grada Vinkovaca, a maksimalni iznos je 250 kuna s PDV-om po psu, od čega se 150 kuna odnosi na cijepljenje i dehelminitizaciju, a 90 kuna na mikročipiranje. Cijena izdavanja putovnice za psa iznosi 10 kuna. Važno je naglasiti kako se financiranje ne može odobriti samo za cijepljenje, a ne i za druge usluge.



Pravo na financiranje tih troškova nemaju vlasnici koji su uzgajivači pasa te imaju rješenje o registraciji i upisani su u upisnik uzgoja koji vodi nadležno tijelo te vlasnici lovačkih pasmina kao i drugih pasmina koje su upisane u evidenciji Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje, već samo građani koji pse imaju kao kućne ljubimce. Zahtjev se podnosi Gradu nakon obavljenog cijepljenja i mikročipiranja, i to od 1. siječnja sve dok ima sredstava. M.F.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike