Regija
KONAČNO OTVARAJU VRATA

Početkom veljače tri vrtića počinju raditi
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
Vrtići u Marijancima, Podravskoj Moslavini i Viljevu djelovat će kao područni u sastavu donjomiholjačkog DV-a Pinokio
DONJI MIHOLJAC - Prvog dana veljače novoizgrađeni vrtići u Podravskoj Moslavini i Viljevu te rekonstruirani i dograđeni vrtić u Marijancima otvorit će i službeno svoja vrata.

Vijest je to koju su s oduševljenjem dočekali brojni mališani, ali i roditelji koji na ovakve sadržaje čekaju još od osnutka općina. Vrtići će djelovati kao područni u sastavu Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac, koji već otprije ima područne odjele u Črnkovcima i Rakitovici.

- Procedure koje prethode početku rada u vrtićima u Viljevu, Podravskoj Moslavini i Marijancima u novim uvjetima pri kraju su te bi prema planu 1. veljače započeo odgojno-obrazovni rad u tim ustanovama - rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Pinokio Jadranka Landup.

Naime, nakon što je nadležni Upravni odjel Osječko-baranjske županije donio rješenje o ispunjenosti svih uvjeta za početak rada, provedena je procedura upisa djece rane i predškolske dobi. Zaprimanja zahtjeva zainteresiranih roditelja za smještaj djece u područne odjele proveo je Dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac.

U Podravskoj Moslavini još je u rujnu 2020. godine izgrađen suvremeni vrtić, čime se za još jednu stepenicu podigla ljestvica uvjeta odgoja i obrazovanja u tom naselju i sjedištu istoimene male općine. Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanja vrtića u Podravskoj Moslavini iznosila je približno 4,8 milijuna kuna, od čega je tri milijuna kuna sufinancirao Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, a preostalih 1,8 milijuna Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kapacitet vrtića je 45 djece, a prijavljeno ih je 25. U jasličku skupinu prijavljeno je sedmero, a u mješovitu 18 djece.

I u Viljevu je izgrađen vrtić, a u njemu će djelovati dvije odgojno-obrazovne skupine, jaslička i vrtićka. Investicija je vrijedna približno 6,5 milijuna kuna, a sufinancirana je s 85 posto nepovratnih EU sredstava. U toj predškolskoj ustanovi utvrđeni je kapacitet već dostignut.

- Upisano je 14 djece u jasličkoj skupini i 22 u mješovitoj. Bilo je prijavljeno 29 djece, pa je sedmero djece, nažalost, ostalo na listi čekanja - rekla je ravnateljica vrtića Jadranka Landup.

Osim što će smanjiti broj djece koja ne pohađaju vrtić, u vrtićima u Marijancima, Podravskoj Moslavini i Viljevu otvorit će se i nova radna mjesta. U svakoj odgojno-obrazovnoj skupini radit će dva odgojitelja i potrebno tehničko osoblje.

- U sva tri vrtića rad će se odvijati po desetosatnom programu i, sukladno tome, radno vrijeme vrtića bit će od 5.30 do 16 sati. Ako epidemiološka situacija bude dopuštala, planira se održati roditeljski sastanak tjedan dana prije početka rada vrtića - pojasnila je ravnateljica te zamolila roditelje upisane djece da se jave u matični vrtić u Donjem Miholjcu od 17. do 21. siječnja radi potpisivanja ugovora.


Snježana Fridl
Vrtić u Marijancima polazit će 42 djece
Prema rješenju o upisu djece, u vrtić u Marijance krenut će 42 djece, čiji su roditelji pokazali interes za smještaj u ovu ustanovu. Upisano je 14 djece u jednu jasličku i 28 djece u dvije mješovite vrtićke skupine. U Marijancima je za jaslice adaptirana bivša zgrada područnog vrtića, a bivša osnovna škola rekonstruirana je i dograđena za potrebe vrtića. U rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Marijancima, koja je završena prošlog ljeta, a čime je omogućen dvostruko veći kapacitet i cjelodnevni boravak djece, uloženo je oko 6 milijuna kuna.

Jadranka Landup, ravnateljica Dječjeg vrtića Pinokio

U sva tri područna vrtića rad će se odvijati po desetosatnom programu i, sukladno tome, radno vrijeme vrtića bit će od 5.30 do 16 sati

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike