Mozaik
VELIK USPJEH ANIMIRANOG FILMA

Glazba crtića "Encanto", u kojem pjeva Albina, na vrhu je Billboarda
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Filmska glazba animiranog mjuzikla “Encanto: Naš čarobni svijet” preuzela je prvo mjesto Billboardove top-ljestvice slušanosti te je on tako postao prvi animirani film kojemu je nakon više od dvije godine pripala ta čast. Prema Billboardu, “Encanto” je tek šesti soundtrack animiranog filma koji se pronašao na prvom mjestu slušanosti od 1956., odnosno od godine kada je ljestvica Billboard 200 počela redovito izlaziti. Osim toga, Encantova “We Don’t Talk About Bruno” postala je prva pjesma iz Disneyeve tvornice koja je dospjela među top pet od 100 najslušanijih pjesama još od Frozenove “Let It Go”.

”Encanto” je još jedan uspješan hit za Walt Disney Animation Studios. Iza soundtracka Lin-Manuela Mirande stoje i Grammyjem i Oscarom nagrađeni tekstopisci Kristen Anderson-Lopez i Roberta Lopez, za Grammyja nominiran skladatelj Christophe Beck te izvođači kao što su Panic! At The Disco, Kacey Musgraves i Weezer. Izdanje je objavljeno 19. studenog 2021., netom prije filmske premijere.

”Encanto: Naš čarobni svijet” može se pogledati i u našim kinima, a među dobro znanim imenima u sinkroniziranoj verziji sudjelovala je i Albina, koja je posudila glas liku Isabele te tako i sama postala dijelom ove lijepe glazbene priče. “What Else Can I Do”, “We Don’t Talk About Bruno” i “All Of You” neke su od pjesama filma koje je popularna mlada glazbenica otpjevala u hrvatskoj prilagodbi.

Budući da joj je ovo prvo iskustvo u svijetu filma, Albina je pred sam izlazak filma na svojim društvenim mrežama izjavila kako je “jedva dočekala” obznaniti svoju ulogu, a komentirala je i veliki globalni uspjeh albuma.

- Nisam uopće iznenađena što je soundtrack ovog animiranog filma dospio na prvo mjesto na ljestvici. Smatram da svatko tko je pogledao crtić nije nimalo iznenađen ovim uspjehom jer su pjesme stvarno nevjerojatno dobre, a skladatelj je nevjerojatno dobro spojio kulturu Kolumbije s pop-elementima. Iznimno mi je drago što sam i ja imala priliku biti dijelom ove priče, kako u govornoj sinkronizaciji tako i u hrvatskim pjesmama za lik Isabele. Bilo je to još jedno sjajno iskustvo. Tko nije još pogledao, toplo preporučujem da se opusti i zabavi uz ovu glazbeno-filmsku priču. Javite dojmove! - poručila je Albina. T.K.
Albina je posudila glas liku Isabele te tako i sama postala dijelom ove lijepe glazbene priče

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ONAKO KAKO SU IZGLEDALI 70-IH

Na turneji nastupaju u obliku - ABBAtara

2

POSVETILA GA SVOJOJ NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ INSPIRACIJI - KĆERI MINI

Maya Sar izdala singl “Ljubav”

3

DAVID CRONENBERG PREDSTAVIO NOVI FILM U CANNESU

Ovaj se film bavi (i)vječnim
pitanjem tko posjeduje čije tijelo