Sport
POZNATI PAROVI 1. KOLA

Hrvati su dobro prošli, Donna na startu igra sa starom znanicom
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za 27. nositelja Australian Opena, u prvom će kolu igrati protiv igrača iz kvalifikacija, a tri hrvatske predstavnice izbjegle su nositeljice na startu prvog Grand Slama u 2022. godini.

Ždrijeb je kasnio zbog neizvjesnosti oko statusa Novaka Đokovića, no kako odluka o tome hoće li prvi tenisač svijeta biti deportiran kući ili će pak slobodno ostati u Australiji nije donesena u četvrtak, u Melbourne Parku je održano ždrijebanje parova i Đoković će, ako mu australski ministar za imigraciju ne oduzme vizu, u prvom kolu igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, trenutračno 75. igrača s ATP ljestvice. Marin Čilić se nalazi u donjem dijelu ždrijeba, kreće protiv kvalifikanta, a taj donji dio predvodi drugi nositelj, prošlogodišnji finalist Australian Opena i pobjednik US Opena, Rus Danil Medvjedev, koji će u prvom kolu igrati protiv Švicarca Henrija Laaksonena. Jedini hrvatski predstavnik u ždrijebu muškog singla u slučaju plasmana u drugo kolo za suparnika će ponovno imati igrača iz kvalifikacija, a njegov mogući suparnik u 3. kolu je peti nositelj, Rus Andrej Rubljov.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić, 54. igračica s WTA ljestvice, u prvom kolu će igrati protiv Švicarke Jil Teichmann (WTA - 37.) s kojom se još nikada nije susretala u službenim mečevima. Ako pobijedi, Martić bi u drugom kolu igrala protiv bolje iz dvoboja bivše dvostruke pobjednice Australian Opena (2012., 2013.), Bjeloruskinje Victorije Azarenke i Mađarice Panne Udvardy. Ana Konjuh (WTA - 65.) za suparnicu je na startu dobila Amerikanku Shelby Rogers (WTA - 36.), s kojom se susrela jednom, u Nottinghamu 2015. godine i uvjerljivo ju pobijedila. No Konjuh je nakon toga imala mnogo problema, zbog ozljeda je bila više izvan terena nego na njemu, a lani se vratila i ove sezone, ako bude zdrava i spremna, od nje se mogu očekivati dobri rezultati. Plasman u drugo kolo Dubrovčanki bi donio dvoboj protiv pobjednice dvoboja između polufinalistice Australian Opena 2019. Amerikanke Danielle Collins i igračice iz kvalifikacija. I Osječanka Donna Vekić (WTA-69) izbjegla je nositeljicu, njoj 1. kolo nosi staru znanicu - Alison Riske, 57. tenisačicu svijeta. Bit će to njihov šesti međusobni dvoboj, a u prethodnih pet Osječanka je triput slavila, posljednji put prošle godine na Tenerifeu. Pobjeda nad Riske donijela bi Donni meč s osvajačicom Roland Garrosa 2017., Latvijkom Jelenom Ostapenko ili pak Slovakinjom Anne Karoline Schmiedlovom.

Ženski ždrijeb predvodi Australka Ashleigh Barty, ona će na startu igrati protiv kvalifikantice, a druga nositeljica, Bjeloruskinja Arina Sabalenka, za suparnicu je dobila Australku Storm Sanders (WTA - 135.) koja je dobila pozivnicu za nastup na turniru.

Australian Open počinje u ponedjeljak, 17. siječnja, za sada su početak turnira, ždrijeb, ostale tenisačice i tenisači... u potpunoj sjeni Đokovića i drame koju vodi za ostanak u Australiji. I. Li.
SAMO POLA KAPACITETA TRIBINA
Popunjenost tribina na Australian Openu bit će ograničena na 50 posto kapaciteta zbog epidemioloških mjera protiv širenja COVID-19. Maske za lice također će biti obvezne za sve posjetitelje, osim prilikom konzumacije hrane i pića te je dopuštena jedna osoba na dva četvorna metra u zatvorenim ugostiteljskim objektima, stoji u priopćenju vlade.

- Ova mjera za Australian Open značit će da se navijači, igrači i djelatnici turnira mogu radovati sjajnom događaju koji je epidemiološki siguran - rekla je vršiteljica dužnosti ministra sporta Victoria Jaala Pulford u priopćenju.

Victoria, koja je domaćin Grand Slama u glavnom gradu države Melbourneu, prijavila je u četvrtak 37.169 novih slučajeva COVID-19 i 25 smrtnih slučajeva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana