Kultura
U VELJAČI OBILJEŽAVANJE 180. GODIŠNJICE RADA

Novo vodstvo Matice hrvatske predstavilo svoje prioritete predsjedniku Vlade
Objavljeno 14. siječnja, 2022.

ZAGREB - Novoizabrano vodstvo Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom predstavilo je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću svoje prioritete te najavilo proslavu 180. godišnjice te najstarije hrvatske kulturne institucije u veljači.

"Danas smo u zgradi Vlade primili predsjednika i uže vodstvo Matice hrvatske kako bismo im čestitali na izboru i potvrdili dobru suradnju koju različiti resori imaju s Maticom hrvatskom", rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek novinarima prije sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Istaknula je da je posebno bilo riječi o različitim Matičinim aktivnostima u području izdavaštva, medija te uopće doprinosa i središnjice u Zagrebu i ogranaka u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan Hrvatske u čuvanju hrvatskog kulturnog identiteta, jezika.

"Upoznali su nas sa svojim prioritetima, najavili su proslavu obljetnice Matice hrvatske u veljači ove godine, koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu kada će se obilježiti 180. godišnjica ove najstarije kulturne institucije", rekla je ministrica.

Uz premijera Plenkovića na sastanku s novoizabranim vodstvom Matice hrvatske bili su i ministrica Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Novo vodstvo Matice hrvatske izabrano je u studenom prošle godine.

 

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

”Rock’n’roll bajka” raspjevana predstava o rockerima školarcima

2

PROLJETNA KONFERENCIJA KINO-MREŽE

Fabric Fabijanac nova predsjednica

3

“KIPAREVO SVJEDOČENJE VJERE”

Kuzma Kovačić izlaže u đakovačkoj katedrali