Osijek
OSIJEK POBJEDNIK HRVATSKOG IZBORA

Osječki advent je najljepši u Hrvatskoj!
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Velika anketa trajala je devet dana, a sudjelovalo je više od 100.000 ljudi

Osječko je Adventiranje pobijedilo u izboru za najljepši advent u Hrvatskoj! Portal Gradonačelnik.hr organizirao je, putem Facebooka, glasanje, u konkurenciji se našlo 36 gradova i osam općina. Nakon devet dana glasanja i gotovo 110 tisuća "lajkova", završilo je uvjerljivom pobjedom osječkog adventa.



Samo na stranici ovog portala, Osijek je osvojio 27.225 lajkova, a na svim objavama više od 39 tisuća, fanovi su slike našeg adventa podijelili više od 3300 puta, podršku i divljenje iskazali u više od 6600 komentara, što je, prema ocjeni organizatora, rezultiralo dosegom od gotovo 278 tisuća ljudi!

- Prije svega želim zahvaliti i čestitati svim Osječankama i Osječanima, svim našim posjetiteljima i medijima koji su adventirali s nama. Osječko je Adventiranje dobilo i potvrdu da je najljepše i najbolje u Hrvatskoj. U velikoj anketi, u kojoj je sudjelovalo više od 100 tisuća ljudi, grad Osijek odnio je pobjedu i još jednom pokazao svoj pobjednički mentalitet. Podsjećam da smo nedavno osvojili i nagradu Eco City. U samom Adventiranju, a osobito pri glasanju, pokazali smo što znači zajedništvo i jedinstvo. Pokazali smo da Osijek navija za Osijek! - nije krio zadovoljstvo gradonačelnik Radić.

Osijek je razvio svoj jedinstveni koncept u kojem advent nije samo jedno mjesto, nego doživljaj grada kroz šetnju na 14 različitih lokacija. Adventska čarolija u Osijeku počela je 2. prosinca, na Dan grada Osijeka, uz bajkoviti spektakl Kaleidoskopa, Festivala svjetla, blagdansku rasvjetu s deset kilometara lampica diljem grada te bogat glazbeni program i ugostiteljsku ponudu u adventskim kućicama.

Posebno iznenađenje i najveća atrakcija je Sky view, 35-metarski, najveći panoramski kotač u Hrvatskoj, a s kojeg su u svijet odaslane najljepše fotografije grada. Osijek je ovogodišnjim prizorom pokazao kako i u epidemiološki neizvjesnim uvjetima može organizirati najveći i najsjajniji, a opet siguran i modularan advent u kojem su Osječani i njihovi gosti mogli sigurni i zdravi uživati u pravom blagdanskom ugođaju kroz cijeli grad.

- Najveća su pobjeda osječkog Adventiranja ljudi, odnosno njihovo zajedništvo i jedinstvo - istaknuo je osječki gradonačelnik te podsjetio kako će biti i nagrađeni oni koji su sudjelovali u "lajkanju" osječkog adventa - nagrade je osigurala Turistička zajednica, a Radić je izvijestio kako će se udvostručiti broj nagradnih ulaznica za vožnju panoramskim kotačem - s 200 na 400!

No nesumnjivo je da je Adventiranje dalo doprinos i cjelokupnoj turističkoj ponudi - Osijek je u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne (i pretpandemijske) 2019. godine.

- I to nam služi na ponos, unatoč koroni imali smo bolje rezultate. Siguran sam da će nam titula najljepšeg adventa donijeti iduće godine još veći broj posjetitelja iz Hrvatske, a ako prođe korona, uvjeren sam, i iz okolnih europskih država - odlučan je gradonačelnik.



Dario Kuštro
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike