Tehno
MATEBOOK 14S

Za bolje iskustvo tipkanja
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Taktilna tipkovnica Huawei MateBook 14s pruža hod tipki od 1,5 mm i podržava Huaweijevih Soft-landing dizajn. Ova unaprijeđena tipkovnica u potpunosti podiže iskustvo tipkanja na novu razinu, što ju čini jednom od najudobnijih tipkovnica na tržištu. Hod tipke i taktilnost dvije su najvažnije značajke koje utječu na udobnost tipkanja. Huaweijevi inženjeri u zadnje dvije godine dodatno su unaprijedili značajke tipkovnice kako bi korisnicima pružili najbolje iskustvo tipkanja. Za izradu tipki korišteni su neki novi materijali, a inženjeri su primijenili i novu metodu pričvršćivanja samih tipki s tipkovnicom. Kao rezultat toga, korisniku je omogućena unaprijeđena kvaliteta tipkanja.

Hod tipke važan je čimbenik koji utječe na pravilno i učinkovito korištenje tipkovnice. On predstavlja maksimalnu udaljenost koju pritisnuta tipka može prijeći, prije nego što dotakne dno tipkovnice. Ako se pritisnuta tipka vrlo glatko spušta i odbija natrag, to znači da tipkovnica sadrži široki hod te generalno pruža ugodnije iskustvo tipkanja. Tipkovnice prijenosnih računala obično raspolažu s manjim prostorom, pa je na njima teže prilagoditi široki hod tipke.
Huawei je optimizirao dizajn unutrašnje strukture MateBook 14s prijenosnog računala koje krasi lagano i tanko kućište. Također, novi model upotpunjuje i tipkovnica s hodom tipki od 1,5 mm. Kako bi dodatno unaprijedio udobnost tipkanja. Tipke su blago zakrivljene za prilagodbu oblika prstiju korisnika, čime je dodatno naglašena udobnost tipkanja. Sadrži sklopke za pričvršćivanje tipki, poznatije po imenima Scissor switch, koje su izrađene od inovativnih materijala. One razdvajaju tipke i putokaz, a korisnicima omogućuju da osjete kako sila pokretanja tipki ravnomjerno proizlazi iz sva četiri kuta te iz središta tipke. M.R.
Najčitanije iz rubrike