TvObzor
AKO TRAŽIŠ LJUBAV

Šesta pjesma Luke Nižetića s nadolazećeg albuma
Objavljeno 14. siječnja, 2022.

Početak 2022. godine donosi nam predivnu baladu “Ako tražiš ljubav” popularnog splitskog glazbenika Luke Nižetića, ujedno i šesti singl s njegova nadolazećeg studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje ove godine. Pjesma je nastala u suradnji s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe, i Marijem Mihaljevićem, autorom stihova.”Hvala Branimiru i Mariju Mihaljeviću, koji me već duže prate svojim autorskim radom i upotpunjuju moj glazbeni opus predivnim skladbama koje doživljavam vrlo osobno. Koliko god me javnost više doživljava kao osobu kojoj bolje stoje brže i poletnije pjesme, intimnije sam više vezan uz balade, koje su mi nekako i bliže srcu. Nakon što je Mario poslao predivne stihove, Branimiru je trebalo malo duže da raspiše odgovarajuću melodiju koja je dodatno pojačala emotivni doživljaj same skladbe. Pjesma govori o vraćanju sebi i onome iskonskom što je u svima nama, a to je ljubav”, rekao nam je Luka o svojoj novoj pjesmi.

Pjesmu prati i vrlo atmosferičan videobroj u režiji Darka Drinovca, snimljen na bazenu Utrine. Ideja scenarija potekla je od samog Luke, koji je inspiraciju našao u freedivingu, sportskoj disciplini kojom se već duže bavi.

”Već nekoliko mjeseci ozbiljno treniram freediving, odnosno ronjenje na dah. Tu sportsku disciplinu približila mi je hrvatska reprezentativka i svjetska prvakinja Mirela Kardašević, ujedno nositeljica dvaju svjetskih rekorda. U mlađim danima bavio sam se plivanjem i skokovima u vodu, tako da mi je očito bilo suđeno da se vratim vodi, koju doživljavam mjestom gdje se osjećam najsigurnijim i najmirnijim. Slobodno mogu povući paralelu između glazbe i freedivinga, naime oboje mi pruža jednak osjećaj slobode, gdje mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve, izazove, a život kao takav, po meni, zapravo je to, teren pun iznenađenja i iskušenja. Osjećaj kada zadržim dah i zaronim je nešto najposebnije. Nestaju bilo kakve granice prostora i vremena, gdje bez distrikcije vanjskog svijeta ulaziš u stanje meditacije u kojoj vlada tišina i fokus, prepušten si samom sebi i kao u glazbi dotičeš svoje najdublje ja. Upravo taj osjećaj bio je nit vodilja u realizaciji videobroja, u kojem atmosfera govori sve”, zaključio je Luka.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

60. OBLJETNICA KULTNE BRITANSKE SF SERIJE

Vraćaju se Donna i Deseti doktor!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAMO POD VLASTITIM UVJETIMA

Eva Mendes se nakon 10 godina vraća glumi?

2

U GLAVNOJ ULOZI JE MARGOT ROBBIE

Objavljena prva fotka iz filma “Barbie”

3

EXIT: VIŠE OD 50 IZVOĐAČA POJAČAVA ELEKTRONSKI ZVUK

Ukrajinski ARTBAT dobio čast završnog seta cijelog festivala