Regija
GRAD BLIZANACA POTVRĐUJE REPUTACIJU

Nakon trojki i blizanaca, u obitelj stigli još jedni blizanci!
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Blizance lani dobile dvije obitelji, Filipović i Stančin
ORAHOVICA - Orahovica, grad blizanaca, od prošle godine ima dva nova para dvojki. U obitelji Filipović u Orahovici - u kojoj su 2005. rođene trojke, tri djevojčice, a potom su 2007. i 2010. došla dva sina, 2018. rođeni blizanci, dječak i djevojčica - lani su rođeni još jedni blizanci, ponovno kći i sin. Ova obitelj ruši sve predrasude o problemima s puno djece, oni jednostavno uživaju.

- U mojoj obitelji bilo je ukupno 16 djece, dvoje je umrlo, tako da ja imam 13 braće i sestara i uvijek nam je bilo lijepo. Kada smo dobili trojke, bili smo presretni, a poslije još dva para blizanaca i u našoj kući sreći nema kraja. U kući je uvijek veselo, tu je sada nekoliko generacija, ali svi smo kao jedno – kaže ponosni otac Tihomir Filipović. Majka Nada, koja je prije godinu i pol postala baka jer je njezina najstarija kći, iz prvog braka, rodila, kaže kako u kući svatko od djece nosi svoj problem, no svi ga zajedno rješavaju.

- Zapravo je prekrasno vidjeti sada najstarije kćeri, moje trojke, kako se brinu o braći i sestrama. Jedna od njih, Marija, dala je i imena ovim blizancima, a sve tri uvijek su mi pri ruci. Imamo nekoliko generacija: dakle, trojke će sada 17 godina, tu su izlasci, dečki i ostalo, Marino ima 14 i to je sada već poseban život, Mateju je 12 i, da, svatko ima svoje probleme, zahtjeve, no ništa nije teško – kaže majka Nada. Dodaje da su nastavili tradiciju s imenima - sva počinju slovom M.

- Prva je kći Marina, zatim trojke su Marija, Marijana i Mateja, potom su sinovi Matej i Marino, pa zatim blizanci Marijano i Marinela, a ovi najmlađi blizanci su Marko i Marta. Samo neka su svi živi i zdravi – kaže Nada.

Drugi blizanci u 2021. na području Grada Orahovice rođeni su u obitelji Stančin u prigradskom naselju Crkvarima - to su maleni Rita i Petar.

- Imamo devetogodišnju kćer Elenu i odlučili smo se na drugo dijete. Prvo sam imala spontani, a potom sam opet zatrudnjela. I dođem ja tako na pregled i doktor kaže: “Imat ćete blizance”. Meni potpuni šok, a kada sam rekla suprugu Željku, on se smijao kao lud. Na kraju, kada je sve prošlo, ne možemo biti sretniji. Dodatak svemu je i to da je i moja kuma Ana isto lani dobila blizance pa sada imamo mali dječji vrtić – kaže majka Ana Stančin koja se vrlo brzo naviknula na drukčiji način života.

- Svi su mi govorili “pa kako ćeš, muž radi, sama s troje djece, blizanci jako mali” i tako. Iskreno, naviknula sam se, kćerka Elena mi pomaže i jako je brižna prema bratu i sestri, Željko je uvijek tu kad zatreba, jedino još uvijek ima tremu kada treba držati bebu, ali i to prolazi – s osmijehom će Ana.

Otac Željko je presretan, Rita i Petar njegove su maze.

- Uživamo svi, i Elena i Ana i ja, bebe su nam unijele još veću radost u obitelj. Blizance nismo očekivali, naravno, ali to je doista pravi Božji dar. Puno radim, često me nema kod kuće, pa su mi najdraži trenutci kada stignem i zagrlim svojih troje djece, to je duševna i životna hrana – kaže Željko.


Vladimir Grgurić
Sestre najsretnije
U obitelji Filipović svi su sretni zbog prinove, a posebno jedna od trojki, Marija, kojoj, kao i sestrama, za svoju braću i sestre ništa nije teško učiniti.

- Uvijek smo spremne pomoći mami i tati što god treba. Čim dođemo iz škole, posvetimo se djeci. S ovim starijima oko škole, s ovim mlađima se igramo, a meni je posebno lijepo biti s bebama. Mali brat Marko mi je posebna maza, nazvala sam ga mojim malim žapcem - kaže Marija.

I u obitelji Stančin najsretnija je seka Elena.

- Čim dođem iz škole, odmah se igram s njima, baš su preslatki. Pomažem mami koliko mogu oko njih, ništa mi nije problem, jedino što me malo čupaju kad ih držim, ali nema veze. Volim se jako igrati s njima, veseli su i zabavni – kaže s velikim osmijehom ‘’velika seka’’ Rite i Petra, devetogodišnja Elena.

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike