Osijek
DOBRI TURISTIČKI REZULTATI

Jurić: I stranci i domaći cijene drukčije iskustvo
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
Gosti rado dolaze i vraćaju se i zbog iskrenosti domaćina te cijena uz koje se "može disati"

Turizam u Osječko-baranjskoj županiji, kada govorimo o kalendarskoj 2021. godini, zaslužio je vrlo visoku ocjenu, kako smo nedavno mogli čuti prilikom otvaranja dvodnevne manifestacije HeadOnEast, koja je bila uspješno uklopljena u Adventiranje u Osijeku.Iako je pandemija i dalje vrlo ograničavajući čimbenik, brojke koje su u kontekstu turizma zabilježene u godini iza nas približile su se onima iz rekordne 2019. Kada govorimo o noćenjima, u odnosu na 2020. godinu zabilježen je 50-postotni rast, a gosti koji su dolazili uživati u čarima Slavonije i Baranje u najvećem su broju, u skladu s pandemijskim ograničenjima, dolazili iz Zagreba, Istre i Dalmacije, dok su među gostima iz inozemstva prednjačili oni iz Njemačke i zemalja u okruženju, u prvom redu Austrije i Mađarske. Svi su se oni u prosjeku zadržavali dvije i pol noći.

Direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, ističe kako se naš turizam vraća na put na kojem je bio 2019. godine.

- U usporedbi s rekordnom, 2019. godinom, u minusu smo 23 posto kada je riječ o noćenjima, što će reći da se polako vraćamo na pravi put i da možemo biti optimistični. Definitivno su i stanovnici Hrvatske otkrili Slavoniju i Baranju, očekujemo da će se taj trend zadržati - rekla je Jurić.

Dodaje da tko god dođe u Slavoniji i Baranju, uvijek im se rado vraća, ponajprije zbog potpuno novog, drukčijeg iskustva, iskrenosti domaćina i cijena uz koje se “može disati”.

- To je jako dobra formula, uz svu količinu i ukupnost sadržaja koji se nude u Slavoniji i Baranji, gdje je upravo Osječko-baranjska županija nositelj turizma, s obzirom na to da 64 posto ukupnih noćenja u pet slavonskih županija otpada na OBŽ - ističe Jurić.Ivan Alilović
50 %

više noćenja u odnosu na prethodnu godinu ostvareno je u OBŽ-u u 2021., čime smo se približili rekordnoj 2019.

NAJVEĆI MAMAC - AUTENTIČNA PONUDA
Najveći adut Slavonije i Baranje i dalje je autentičnost. Svaki ljubitelj putovanja najsretniji je kada upoznaje nešto novo i drukčije, a upravo je to ono što nudi naše podneblje.

- Naš je veliki mamac i dalje autentična ponuda. Tko god je došao od stranaca, reagirao je riječima: “Konačno prava Hrvatska!”. Ništa nije fabricirano ni umjetno, to je susret s pravim proizvođačima, vinarima i ugostiteljima, rekla bih da možemo dodatno iskoristiti tu (neopravdano) nisku razinu očekivanja od Slavonije i Baranje - ističe direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

Možda ste propustili...

PROMENADNO GLAZBENO PRIJEPODNE DVD GORNJI GRAD NA TRGU SLOBODE

Umjesto 150 svijeća koncert puhačke vatrogasne glazbe

UDRUGA PANONSKI PIVARSKI SINDIKAT

Festival kućnih pivara na Pampasu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEŠNI ZNANSTVENICI SVEUČILIŠNOG ODJELA ZA FIZIKU

Osječki fizičari odmah iza “Ruđera”

2

ZELENI ČETVRTAK NA OSJEČKOJ TRŽNICI

I svog kućnog ljubimca možete hraniti zdravije, bez aditiva i konzervansa

3

POZITIVA I DOBAR PROVOD

Osječka Večer vina i umjetnosti slavi 10 godina