Kultura
SIJEČANJ U KAZALIŠTU JOZA IVAKIĆ

"Budala na večeri"ovoga petka, 14.1.
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Siječanjski repertoar vinkovačkog Kazališta Joza Ivakić nudi za svakoga ponešto. U petak, 14. siječnja, u 20 sati, na rasporedu je komedija Francisa Vebera "Budala na večeri", u izvedbi NP Tuzla i režiji Midhata Kušljugića (adaptacija Kušljugić i Siniša Udovičić). U predstavi igraju Edis Žilić, Milenko Iliktarević, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Siniša Udovičić i sam redatelj. Priču kreiraju bogati pariški izdavač Pierre Brochant i njegovi isto tako bogati prijatelji koji se nadmeću u tome koji će na večeru dovesti veću budalu, a kojoj će se iz zabave podsmjehivati. Ali… Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, a na dan odigravanja predstave 50 kn.

U subotu, 22. siječnja, u 20 sati, stiže komedija prema tekstu Johna Fiske: "Potonuće Titanika", Ludens teatra Koprivnica, u režiji Ivana Penovića. Glavne uloge tumače Janko Rakoš i Sven Šestak. Riječ je o predstavi koja, kod nekoga iz samog naslova, može izazvati reakciju da Titanik, kazalište i potonuće ne idu skupa. O tome se i radi. Predstava je to o nastajanju predstave. Našla su se dva glumca, osrednja i loša, koji žele napraviti predstavu o Titaniku, što je potpuno nemoguće napraviti u kazalištu, pogotovo kad dođu do ideje koristiti neuobičajena kazališna sredstva. Ne može završiti drugačije nego promašajem, ali oni su nadobudni, to žele, a možda i postignu nešto. Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, a na dan odigravanja predstave 50 kn.

U subotu, 29. siječnja, u 11 sati, slijedi predstava za djecu "Ružno pače", UO KD "I. B. Mažuranić" iz Slavonskog Broda, u režiji Ive Srnec Hamer, a igraju Matej Safundžić i Darija Vlajnić. Dječak je poželio nove noge, ruke, kosu, čelo, jer ga svi u razredu i školi zezaju. Kako bi podigla samopouzdanje svome unuku, baka počinje pričati bajku o ružnom pačetu. Kroz predstavu se prepliću dvije priče - život i odrastanje dječaka te život i odrastanje ružnog pačeta. Cijena ulaznice u pretprodaji je 10 kn, a na dan odigravanja predstave 20 kn.

Kazlište Joza Ivakić je jučer gostovalo na osječkom "Tjednu bajki" s predstavom "Crvenkapica", a ponovno će tamo zaigrati 14. i 15. siječnja s predstavom "Pepeljuga". Svoju predstavu "Tena - Kronika raspada jedne ljepote", izvodit će 29. i 30. siječnja, u Koprivnici. T.K.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike