Regija
NOVA AMBALAŽA I POBOLJŠANA SVOJSTVA

Srednjoškolci ponovno proizveli higijenski gel
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
ORAHOVICA - Nakon što je prošle godine higijenski gel za dezinfekciju ruku, proizvod Učeničke zadruge “Vučica” orahovačke Srednje škole ‘’Stjepan Ivšić’’, stekao veliku medijsku popularnost, orahovački srednjoškolci vođeni svojim profesorima mentorima odlučili su se ove godine na izradu druge serije i malu nadogradnju proizvoda.

- Tijekom studenoga prošle godine učenici 1.c razreda, članovi voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije Učeničke zadruge “Vučica”, zajedno s voditeljem, krenuli su u proizvodnju druge serije gela, a i ovaj put prvi je korak bilo dobivanje visokopostotnog (72 %) alkohola. Alkohol su proizveli destilacijom provrelog grožđanog masulja koji je ostao kao nusprodukt prilikom jesenskog stvaranja školskog vina. Tijekom prosinca odradili smo i ostale poslove, odnosno uskladili omjere i složili dobitnu recepturu za gel, pakirali ga u novu ambalažu te kreirali i nalijepili na ambalažu etiketu i deklaracije. Prvenstvena je namjena proizvoda dezinfekcija ruku i zaštita učenika, nastavnika i ostalog osoblja od koronavirusa – kaže voditelj voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije i Učeničke zadruge, profesor Mirko Kufner, te naglašava kako su ovogodišnje novine malo izmijenjena receptura te nova, atraktivnija ambalaža.

- Glavni sastojci proizvoda ostali su alkohol, prirodni gel aloe vere, voda i eterična mirisna ulja te poneki tajni sastojci. Osim pripravljanja gela, učenici su osmislili i idejno rješenje za etiketu proizvoda, koju krasi fotografija naše škole, planina Papuk i rijeka Vučica koja prolazi pokraj škole, a po kojoj je učenička zadruga i dobila naziv – dodaje Kufner te kaže kako je proizvod pakiran u bočice od 50, 100 i 200 ml s popratnom deklaracijom.

- U stvaranju proizvoda sudjelovali su, dakle, učenici 1.c razreda, i to Matej Lončar, Luka Mandić, Nikolina Svečak, Valentina Zbačnik i Antonela Grgurić. Hvala svim učenicima koji su odradili velik posao i prije svega nastavili ono što su njihovi prethodnici u školi započeli – zaključio je Kufner. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana