Crna kronika
OPASNOST NA CESTI

Pijani izazivali sudare, autima slijetali s ceste
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
U Osječko-baranjskoj županiji na cestama je za vikend policija zaustavila 36 pijanih vozača

Unatoč visokim kaznama, pijani vozači i dalje krstare cestama Slavonije i Baranje. Za vikend, u Osječko-baranjskoj županiji policija je u prometu evidentirala 36 pijanih vozača, uz vozače automobila bila su i četvorica biciklista te vozač kamiona. Evidentirano je još 148 prekršaja, 65 prebrzih vožnji, 17 nevezanja pojasa, deset korištenja mobitela za vrijeme vožnje.Najveća koncentracija (2,23 promila) izmjerena je 60-godišnjem Osječaninu koji je za upravljačem auta zaustavljen u subotu, u 1.55 sati, u Osijeku. U petak, u 9.55 sati, u Bizovcu, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 78-godišnjak iz Bizovca koji je imao 0,99 promila alkohola u krvi. On je zbog nepropisnog skretanja automobilom udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Prijeti mu 13.000 kuna kazne, zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do šest mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. Istoga dana, u 18.45 sati, u Đakovu, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 68-godišnjak iz Đakova. On se automobilom nije kretao uz desni rub kolnika, nego je vozilom prešao na suprotnu stranu ceste i udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Ovaj vozač imao je 1,10 promila alkohola u krvi.U petak, u 22.10 sati, u Bilju, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 21-godišnji mještanin. Odbio je testirati se na alkohol i droge, pa je odveden u policiju. U subotu, u 23.10 sati, u Valpovu, zaustavljen je 64-godišnji biciklist iz Ladimirevaca koji je imao 1,91 promil alkohola u krvi. Unatrag tri godine četiri je puta zatečan da pijan vozi bicikl.

U nedjelju, u 1.40 sati, u blizini Selaca Đakovačkih dogodila se prometna nezgoda u kojoj je putnik teško ozlijeđen. Vozač, 26-godišnjak iz Gorjana, vozio je automobil iako nije položio vozački ispit te nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, pri čemu je izgubio nadzor nad automobilom pa je sletio u kanal. Evidentiran mu je alkohol u krvi od 1,63 promila te je i on odveden na triježnjenje. Za prekršaje koje je počinio 26-godišnjak predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, zabrana vožnje u trajanju do godine dana i 12 negativnih prekršajnih bodova. Istoga dana, u 13.25 sati, u Osijeku, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka s 1,48 promila u organizmu te je i on odveden na triježnjenje.Sandra Lacić
DOPUŠTENO 50, A JURIO 127 KM/H
U 15.40 sati u Strizivojni je zaustavljen automobil kojim je upravljao 57-godišnjak iz Vinkovaca brzinom od 127 kilometara na sat, u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat. Čeka ga kazna. U Ferovcu, u Požeško-slavonskoj županiji, u nedjelju oko 16.10 sati, policajci su pokušali zaustaviti teretni automobil Mercedes, nakon čega se vozač počeo udaljavati. No, policajci su ga ubrzo sustigli i priveli. Utvrđeno je da je vozilom upravljao 22-godišnjak koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Mladić je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a također mu je privremeno oduzeto vozilo koje je vozio.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA SU VOZAČA OZLIJEĐENA

Direktan sudar auta na ulazu u Široko Polje

2

PROGANJAO 11-GODIŠNJU DJEVOJČICU IZ SLAVONIJE

Optužen predator iz Srbije

3

72-GODIŠNJAK IZ OSIJEKA

Godinu dana proganjao ženu