Sport
DOBRA NAJAVA UNATOČ PORAZIMA

Hrvati igraju u Australiji, ali do naslova nisu mogli
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Teniska karavana je u Australiji, oni cijepljeni bez problema igraju na turnirima i pripremaju se za nastup na prvom Grand Slamu sezone u Melbourneu.



U Australiji je i hrvatska kolonija, koja u nedjelju nije imala sreće u finalima turnira u igri parova. Zagrepčanka Darija Jurak Schreiber i slovenska tenisačica Andreja Klepač nisu uspjele doći do trećeg zajedničkog naslova, jer su u nedjeljnom finalu WTA turnira u Adelaideu u konkurenciji parova bolje od njih s lakih 6:1, 6:4 bile domaće predstavnice Ashleigh Barty i Storm Sanders. Tako je Barty, najbolja svjetska tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji, novu sezonu počela dvostrukim trijumfom, jer je prethodno osvojila i naslov u singlu pobijedivši u finalu Kazahstanku Jelenu Ribakinu (6:3, 6:2). Tako je Barty najavila kako će biti i jedna od najvećih favoritkinja za osvajanje Australian Opena.



Bez naslova u Adelaideu je ostao i Ivan Dodig koji je s brazilskim tenisačem Marcelom Melom poražen u finalu muških parova od Indijaca Rohana Bopanne i Ramkumara Ramanathana sa 7:6 (6), 6:1. Bilo je to Dodigovo 37. finale u konkurenciji parova, a ostao je na 16 naslova. U paru s Melom, s kojim je prošle godine obnovio suradnju nakon što su zajedno igrali u razdoblju od 2012. do 2016., po 15. put je igrao za trofej, a doživio je deveti poraz u finalu. Za Bopannu je ovo 20. naslov u karijeri, a prvi u paru s Ramanathanom koji je osvojio svoj premijerni trofej na ATP Touru.



Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike