Regija
"BABY BOOM" U ŽUPANIJI

Virovitička bolnica: lani 649 beba, 32 više nego u 2020.
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Grade se vrtići i škole, gospodarstvo napreduje, a sve to pridonosi i rastu broja novorođene djece

Virovitičko-podravska županija bilježi "baby boom" na svom području već drugu godinu zaredom. Naime, u Općoj bolnici Virovitica u prošloj, 2021. godini zabilježen je veći broj rođene djece. Rođeno ih je 649, odnosno 32 više nego godinu prije, ali i 73 djece više nego u pretpandemijskoj 2019. godini, što su podaci koji ohrabruju.



- Nastojimo raznim mjerama i potporama pomoći demografiji, kako mi kao Županija tako i općine i gradovi. Moramo napomenuti da je u prošle dvije godine u našoj županiji izgrađeno deset novih vrtića, jedan se dograđuje u Orahovici, a pritom je obnovljen i niz osnovnih i srednjih škola. Grade se nove područne škole u Kladarama i Vukosavljevici i tako stvaramo uvjete da mladi ostaju ovdje na području naše županije, a isto tako jasno je da su to neki od preduvjeta za proširenje njihovih obitelji, što na kraju krajeva vidimo na primjeru broja novorođene djece. Istodobno, svjedoci smo i pozitivnih gospodarskih pomaka, koji također utječu na povećanje broja novorođene djece na području Virovitičko-podravske županije – naglasio je župan Igor Andrović.

Pozitivna statistika virovitičke bolnice veseli i ravnatelja Dinka Blaževića.

- Možemo se pohvaliti pozitivnom statistikom i pozitivnim rastom rođene djece. Posebno zbog cijele situacije pada nataliteta u Republici Hrvatskoj, mi bilježimo porast novorođenčadi u našoj bolnici – istaknuo je ravnatelj Blažević.

Prvoga dana nove 2022. godine, u 16.29 sati, na svijet je došla malena Sofija, prva ovogodišnja beba u Općoj bolnici Virovitica i Virovitičko-podravskoj županiji. Sofija, teška 3,510 grama i dugačka 51 centimetar, prvo je dijete Kristine Domović Veličan i Matije Veličana iz Pitomače. Prigodnim darovima majku Kristinu i malenu Sofiju darivao je župan Igor Andrović u pratnji pročelnice Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ-a Jasne Abramović i ravnatelja OB-a Virovitica Dinka Blaževića.

- I ove godine kao i svake dosad došli smo u posjet i darivati prvorođenu bebu na području Virovitičko-podravske županije. Čestitam roditeljima i bebi želim puno zdravlja. Zbog epidemioloških razloga nismo ulazili na odjel, ali liječnici su prenijeli naše želje, čestitke i poklone – rekao je župan Igor Andrović.



Dijana Stanić Rešicki
73

bebe više nego u pretpandemijskoj 2019.

godini rođeno je 2021.

Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike