Zdravlje
SUPERHRANA

Prah mace povećava energiju i izdržljivost
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Maca je bogata vitaminima B, C i E. Bogata je kalcijem, cinkom, željezom, magnezijem, fosforom i aminokiselinama. Prah mace može se koristiti u smoothijima, salatama, kuhanoj hrani i sokovima. Valja imati na umu da se prah mace ne dodaje u vruće namirnice jer će izgubiti sve svoje prednosti. Biljka maca je povrće slično rotkvici, a raste u peruanskim Andama. Zbog sadržaja ljekovitih i hranjivih sastojaka biljka je dobila status superhrane. Dobrobiti upotrebe praha mace kao dodatka prehrani su brojne. Uravnotežuje hormone, povećava razinu energije i tjelesnu izdržljivost, a pozitivno utječe i na zdravlje srca i krvožilnog sustava. Zaslužna je i za dobro zdravlje kostiju, sprječava osteoporozu, pomaže kod nesanice, stresa, tjeskobe i ublažava simptome menopauze. Također poboljšava pamćenje i koncentraciju. Prah mace treba koristiti duže vrijeme. Samo redovnom upotrebom doći će do pozitivnih promjena u organizmu. J.Kn.
Najčitanije iz rubrike