Zdravlje
TJELOVJEŽBA REDOVITI TRENINZI I PROMJENA PREHRANE

Kako ne odustati kad nam dosadi
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Motivacija je potrebna svima, bez obzira na to na koje se područje života odnose donesene odluke

Nova godina, nove odluke. Tako često izgleda početak svake. Neki ih se drže, neki ne odlučuju jer već u startu znaju da ih se neće pridržavati. Motivacija je potrebna svima, bez obzira na to na koje se područje života odnose donesene odluke. Nije sebično uzeti vrijeme za sebe i posvetiti se svojim odlukama. Na taj način postajemo motivacija i svojoj okolini.



Novogodišnje odluke


Upravo se novogodišnje odluke često odnose na vježbanje i mršavljenje. Prosinac je mjesec u kojem većina ljudi pretjeruje s hranom i pićem, a kad siječanj pokuca na vrata, detoks je riječ koja zaokupi mnoge i uđe u gotovo svačije rječnike. Odluka je uvijek i isključivo na svakom osobno. Kao što susjed ne može otići umjesto nas na posao, tako nitko ne može ni vježbati umjesto nas. Svi znamo što trebamo činiti da bismo smršavjeli, ali kako to činiti (redovito i dovoljno dugo) - to nas muči.

"Promijeni se" je program fokusiran na - kako. Kako ne odustati kad se umorimo i kad nam dosadi, kako to činiti redovito i dosljedno, kako nastavljati kad ‘zeznemo‘, kako to činiti kako treba, dovoljno dugo, disciplinirano i izvrsno. Ovoje program fokusiran prije svega na promjenu mentalnog sklopa, promjenu navika i ponašanja, usporedno s redovitim treninzima i promjenom prehrane. "Promijeni se" traje devet tjedana, a uključuje online videotreninge, plan prehrane i tjedne radionice te svakodnevno praćenje kroz osobni dnevnik treninga i prehrane od strane kineziologinje i nutricionistice. Dnevnici prehrane ispunjavaju se kroz čitav program, a nutricionist ih pregledava i usmjerava pojedinca kroz njih svakodnevno. To je nešto što ovaj program čini drukčijim i osobnijim. Ovaj intenzivan program fokusiran je na rast i razvoj osobnosti kako bismo i ostvarili sve ciljeve koje smo si postavili u sljedećoj godini i u cijelosti je online.

Stvaranje navike


Iako su online videotreninzi uključeni u program, ne morate trenirati online. Možete nastaviti trenirati prema nekom drugom programu koji vam već odgovara, a bitno je da to činite bar četiri puta tjedno zbog pravila o stvaranju navika. Nulti (prvi) tjedan je proces ukrcavanja i rezerviran je za pripremu, postavljanje ciljeva i rješavanje predzadataka, koji su uvelike i priprema na tjedne u budućnosti kad se poželi odustati od promjene. Sustav podrške na programu je golem i raznovrstan te baš zbog tog razloga program ima toliki uspjeh. Osim kroz dnevnik prehrane i treninga, praćeni ste i svakodnevno u grupi s kojom krećete, kroz prijavljivanje odrađenih zadataka koji su vam dodijeljeni na svakoj od radionica, a odnose se na implementaciju teme koju se u tom tjednu obrađivala.

"Ovo je najvažniji dio programa, kako se popularno kaže ‘znanje nije moć, primjena tog znanja je moć‘, tako i na ovom programu nije dovoljno slušati i znati, moramo to odraditi. Ovaj dio se odnosi na promjenu mentalnog sklopa. Svi možemo smršavjeti, ali da bismo ostali mršavi i u formi koju želimo, moramo se promijeniti mentalno. Način na koji vidimo sebe i svijet, fitness, zdravlje i mršavljenje", dodaje trenerica Danijela Pupovac.

Radionice se održavaju jednom tjedno, a na svakoj se obrađuje po jedna tema koja pomaže u osvještavanju starog ponašanja te vježba donošenja drukčijih izbora. Što se tiče online treninga, možete birati iz čitavog spektra treninga, po spremi, željama, ciljevima i ispunjenom upitniku. Novo na ovom programu su videotreninzi s vanjskim opterećenjem, koje možete raditi od kuće s minimalnom opremom. Ovo su treninzi poput onih koje biste odradili u teretani, donose iste takve rezultate, a ne morate izići iz kuće. Neki dolaze na ‘Promijeni se‘ samo zbog promjena navika, mentalnog sklopa i dosljednosti u fitnessu i zdravoj prehrani.



Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

2

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

3

ISTRAŽIVANJE

Više sitne plave ribe umjesto crvenog mesa