Tehno
TEST: PHILIPS SAMI TULJAN INHALATOR

Inhalator poput igračke tekućinu trenutačno pretvara u aerosol
Objavljeno 7. siječnja, 2022.
Želite li najbolje svome djetetu, ali i sebi, kupnja inhalatora itekako je uputna

Sezona respiratornih tegoba je tu, a s njima i problemi koje donose ove tegobe, međutim, veliku pomoć u lakšem prebolijevanju nude inhalatori.



Ako ste osoba s respiratornim problemima, tada vam zasigurno nije potrebno predstavljati prednosti korištenja inhalatora. Kod osoba s takvim problemima oni su gotovo dio svakodnevice. Međutim, ako ste roditelj i želite li samo najbolje svome djetetu, ali i vama samima i cijeloj obitelji uopće, tada je kupnja inhalatora itekako uputna, a takav savjet zasigurno će vam dati i vaš obiteljski liječnik ili pedijatar.

Prednosti inhalacije


Za one kojima su inhalatori nepoznanica, u najkraćem riječ je o medicinskim uređajima koji tekućinu pretvaraju u aerosol koji potom udišemo, tj. inhaliramo. Postoji nekoliko različitih načina na koji inhalatori to postižu, no najčešće kao i Philips Sami Tuljan inhalator koji smo dobili priliku testirati to postižu s pomoću kompresora. Ako se pitate zašto bismo se uopće podvrgnuli inhaliranju, odgovor nije teško pronaći. U medicini inhaliranje je standardni postupak kojim se ubrzava primjena određenog lijeka, odnosno određene terapije, posebno kod respiratornih problema kakvi su astma, bronhitis, ali i prehlade, viroze, gripa i sl. Velika površina pluća i njihova dobra prokrvljenost prepoznati su u medici za brzu apsorpciju lijeka i djelovanje koje uvelike nadmašuje druge oblike primjene lijeka, poput oralnog uzimanja. No, čak i ako nemate respiratornih problema i nemate potrebe za uzimanjem lijekova inhaliranjem, imati inhalator, kako smo u uvodu rekli, itekako je dobro. Umjesto lijekova dovoljno je u inhalator staviti nekoliko mililitara fiziološke otopine i spremni ste. Inhaliranje će blagotvorno djelovati na sluznicu, povećati prokrvljenost krvnih žila i širiti pore tako da se sluznica može lakše očistiti od virusa i toksina. Ponavljanjem inhalacije i nekoliko puta na dan uvelike ćemo pomoći djetetu, ali i odraslima koje zadesi prehlada ili gripa. Iako postupak inhaliranja neće odmah izliječiti prehladu, inhaliranje će uvelike olakšati disanje i ubrzati oporavak, a to je ono što želimo postići, posebice kada imamo malu djecu ili bebe.

Sami Tuljan



Ako ste ikada imali priliku vidjeti inhalator u bolnici ili u nekoj drugoj ustanovi, tada ste vidjeli pomalo neugledne uređaje iz kojih osim strujnog kabela ide i cjevčica koja komprimiranim zrakom raspršuje tekućinu u aerosol koji pacijent udiše. Iako je odraslima taj postupak relativno lako objasniti, djeci on može biti itekako stresan i odbojan. Kako bi tome doskočio, Philips je kreirao Sami Tuljan inhalator. Kako mu i ime govori, ovaj inhalator stiže u obliku veselog simpatičnog tuljana. Sam kompresor, tj. glavna jedinica, djeci će djelovati poput igračke, a kao takav Philips Sami Tuljan inhalator neće biti odbojan, nego upravo suprotno – privlačan. Iako veselog izgleda, Philips Sami Tuljan inhalator je itekako "opak", moćan uređaj. Philips Sami Tuljan stiže s crijevom za transport komprimiranog zraka, raspršivačem, nastavkom za udisanje kroz usta te dječjom maskom za udisanje kroz nos. Uređaj je kroz samo minutu spreman za rad, a veliku pohvalu zaslužuju njegove performanse. Izuzetno je moćan i tekućinu trenutačno pretvara u aerosol. Prosječna doza od 2,5 ml fiziološke otopine bit će za samo nekoliko minuta pretvorena u aerosol. Upravo ta brzina rada uz domišljati izgled bit će zanimljiva djeci jer tek što se smjeste i zabave, terapija će biti gotova. Osim za djecu, Philips Sami Tuljan inhalator jednako je sposoban za primjenu i na odraslima, stoga, garantirano, voljet će ga cijela obitelj. Nakon uporabe dovoljno je inhalator povremeno počistiti, a dijelove koji su u izravnom kontaktu dezinficirati. Uz ovaj inhalator dobiva se i pet rezervnih filtara koji su potrebni prilikom redovnog održavanja, a ostali zamjenski dijelovi kao što su crijevo, raspršivač, dječja maska i maska za odrasle mogu se kupiti u ljekarnama po pristupačnim cijenama. Za kraj spomenimo i cijenu od samo 500 kuna koja, uza sve odlike, stavlja Philips Sami Tuljan inhalator kao obvezni dio svačije kućne ljekarne.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike