Sport
NK OSIJEK

Bjelica će dobiti 4 mil. eura?
Objavljeno 31. prosinca, 2021.
Teku posljednji sati 2021. godine i ako se ne dogodi nekakvo iznenađenje posljednjeg dana ove kalendarske godine, izvjesno je kako će zimska pojačanja u redove NK Osijek početi “slijetati” tek u siječnju. Nije to ništa neuobičajeno, uostalom, službeni prijelazni rok još nije ni počeo, pa se navijači bijelo-plavih ne bi trebali nimalo brinuti zbog toga što je klub odradio dva izlazna transfera, a ni jedan ulazni. Odlasci Petra Bočkaja (Dinamo) i Marina Pilja (Olimpija) malo su smanjili kadar, no, vjerujemo, ne zadugo.



I prije prodaje Bočkaja trener/menadžer bijelo-plavih Nenad Bjelica najavio je jačanje kadra ove zime, kako bi u utrci kvarteta kandidata ciljnom ravninom prvi prošao baš Osijek. Često se tijekom polusezone pričalo kako će mađarski vlasnici osigurati u siječnju dodatni fond za pojačanja, iako je i dalje glavni naglasak i najveća financijska stavka kluba dovršetak stadiona i kampa. Uvjet za dodatnu financijsku injekciju momčadi bila je konkurentnost, odnosno da bijelo-plavi budu u izjednačenoj utrci. To se i ostvarilo, izjednačenije od ove situacije, u kojoj se četiri momčadi bore za titulu, a tri imaju jednak broj bodova, među njima i Osijek, teško da je moguće, pa zato nije nimalo neočekivano golemo iščekivanje navijača Osijeka, koji ne mogu dočekati objavu novih igračkih pojačanja.



Maštu im dodatno podgrijava vijest da su vlasnici odlučili odobriti Bjelici zimski fond za dovođenje “kapitalaca”. Spominje se i iznos od, za hrvatske prilike iznimno velika, četiri milijuna eura, što bi svakako bilo iznimno jak argument u pregovorima. Navodno je želja i na taj način učiniti sve da se u godini proslave jubilarnog, 75. rođendana kluba napravi sve kako bi on bio proslavljen i uz naslov. Pokušali smo provjeriti tu informaciju i u klubu i kod samog Bjelice, no komentara nije bilo. Iskreno, i razumljivo, jer u sklapanju poslova karte se ne otkrivaju unaprijed. No, bez obzira je li to samo lijepa novogodišnja navijačka želja ili će biti stvarnost, za očekivati je kako nećemo morati predugo čekati na nova igračka imena u Gradskom vrtu. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku