Tehno
EQUINOX

Interaktivna AR igra
Objavljeno 17. prosinca, 2021.
Tvrtka Equinox Vision, hrvatski startup koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti (AR), ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba omogućuje građanima i posjetiteljima ovogodišnjeg Adventa doživljaj sudjelovanja u jedinstvenoj adventskoj AR igri.



Unutar aplikacije Equinox XR igrači će kroz “unboxing” igru otkrivati i skupljati igračke postavljene na deset lokacija u gradu. Nakon što igračke pronađu, igrači ih mogu mogu ponijeti sa sobom i samostalno ih, koristeći se aplikacijom, postaviti u proširenu stvarnost na bilo kojoj lokaciji u svijetu te na taj način dijeliti radost otvaranja poklona s drugima.

Equinox vodi tradicionalne igračke u budućnost i omogućuje da u trodimenzionalnom obliku ožive kroz sadržaj proširene stvarnosti (AR) na ekranima pametnih telefona. Svi koji imaju pametne telefone s popisa podržanih uređaja mogu preko besplatne aplikacije Equinox XR na deset lokacija u centru Zagreba potražiti prepoznatljive kutije s igračkama te ih otvoriti dodirom ekrana.



Na svakoj lokaciji nalazi se druga igračka. Jednom kada igrač pronađe i otvori kutiju, igračku nosi sa sobom i tada ju može samostalno, koristeći se aplikacijom, postaviti na bilo koju drugu lokaciju u svijetu na kojoj se igrač u tom trenutku nalazi. Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina i otići na neku od lokacija na kojoj su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj igre i interakcije s postavljenim trodimenzionalnim objektima u AR-u korisnici aplikacije mogu kao video ili sliku podijeliti i na društvenim mrežama. Na taj način posjetitelji dolaze u kontakt s turističkim proizvodom koji sadržajem proširene stvarnosti smisleno obogaćuje fizički prostor. M.R.
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike