Dome slatki dome
PRAKTIČNO PEČENJE

Svestrani električni roštilj
Objavljeno 16. prosinca, 2021.
Stiglo je hladno vrijeme, pa druženje oko roštilja neće više mamiti u prirodu. Na vratima je Božić, a vremenske prognoze kažu da će uskoro pasti snijeg. To nas ipak neće spriječiti da se poslužimo roštiljem, jer su nam odresci i kobasice s roštilja i dalje primamljive. Kako bismo i zimi uživali u slasnim obrocima s roštilja na tržištu su novi električni roštilji sa staklenim poklopcem. Zahvaljujući ploči za pečenje čije su 2/3 narebrene, a 1/3 ravna, može se kombinirati pečenje istovremeno na oba djela ploče, ili možete izabrati koji dio ploče želite koristiti. Na neprianjajućoj ploči moguće je pripremati hranu bez ulja ili masnoća, što pridonosi boljem zdravlju. Električni roštilj koji ima poklopac od kaljenog stakla omogućava da u slučaju ako vam smeta širenje mirisa ili dima, roštilj možete pokriti, no pri tome imati uvid o tijeku pečenja kako vam se odresci ili neka druga hrana ne bi previše ispekla, ili čak izgorjela.

Na električnom roštilju možete pripremiti sve vrste hrane zahvaljujući termostatu s pet razina temperature. Odlično pripremljeno meso, riba, jaja, povrće ili voće, više neće biti problem. Jednostavno čišćenje zahvaljujući odvojivoj posudi za sokove i ploči koja se može prati u perilici, električni roštilj olakšat će pečenje i tijekom hladnih zimskih mjeseci. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana