Osijek
JOŠ JEDNA OBNOVA

Dva milijuna kuna za novi nogostup, rasvjetu i asfalt Podravske ulice
Objavljeno 1. prosinca, 2021.

Gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je u srijedu, dan uoči obilježavanja Dana Grada, Podravsku ulicu u Gradskoj četvrti Gornji grad koja je nakon dugogodišnjeg derutnog stanja konačno rekonstruirana. Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna. Asfaltirana je ulica u dužini od 212 metara i nogostup u dužini od 450 metara te je riješeno pitanje javne rasvjete, a Radić je dodao kako je Grad završio radove i u susjednoj Kanižlićevoj ulici najavivši kako ona neće biti puštena u promet dok se ne završi stadion NK-a Osijeka.

– Ova gradska uprava brine se o svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Neki dan smo na sjednici Gradskog vijeća podignuli izdvajanja u vrijednosti od približno 10 posto za gradske četvrti i mjesne odbore. Trenutačno traju brojni komunalni radovi na području Osijeka, uskoro ćemo se naći i otvoriti Istarsku ulicu, bit će gotov i kanal Petruš u Višnjevcu, nedavno smo u promet pustili i Svačićevu ulicu. I dalje ćemo raditi i dogovarati se s našim sugrađanima i slušati što vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora imaju reći – dodao je Radić.

Uz gradonačelnika rekonstruiranu ulicu obišli su i Mario Turalija, direktor gradske komunalne tvrtke Unikom, koja je izvela radove, te Igor Pandžić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo. Jurica Tolj, potpredsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, bio je među stanovnicima Podravske koji su s Radićem prokomentirali novi izgled ulice.

– Zahvaljujem gradonačelniku koji je pronašao sredstva za ove radove jer sama Gradska četvrt nema sredstva za tako veliku investiciju. Ovo je bio dugogodišnji problem u Podravskoj ulici. To je bila derutna ulica, a sada zaslužuje status centra grada, jer centar je samo srce Osijeka – rekao je Tolj, dodavši kako su stanari ulice jako zadovoljni izvedenim radovima. D.Kuštro

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike