Sport
IVAN RAKITIĆ

Luka dobro zna da ga jako volim
Objavljeno 30. studenog, 2021.
U nedjelju je igran derbi 15. kola La Lige u kojemu je Real Madrid svladao Sevillu sa 2:1, a bio je to i sudar dvojice hrvatskih nogometaša - kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića u dresu Reala te bivšeg dokapetana Vatrenih iz redova Seville Ivana Rakitića. Hrvati su se prije i poslije utakmice srdačno pozdravili, a u nekoliko navrata tijekom susreta su sa smiješkom kratko razgovarali. Španjolski mediji raspisali su se o dvojici Hrvata koji su reprezentaciju 2018. vodili do svjetskog srebra, a Rakitić je kasnije dao intervju za As u kojemu je govorio o odnosu s Modrićem, ali i o reprezentaciji Hrvatske.

- Kad je Luka sretan, onda i drugi s njim uživaju. Nedostaje mi. Ne samo kao igrač nego i kao osoba. U reprezentaciji Hrvatske zajedno smo od mladića izrasli u igrače za El Clasico i najveće utakmice. Luka je poput brata. Nevjerojatno ga je gledati na terenu. Nadam se da će u tom ritmu nastaviti i dalje. Bez obzira na godine, on i dalje ima veliki entuzijazam, nevjerojatan je. Vidio sam to nedavno i u Hrvatskoj, kako je bodrio suigrače iz reprezentacije. Drago mi je što se mogu i dalje boriti s njim na terenu. On zna da ga volim i znam da on isto osjeća prema meni - kazao je Rakitić, koji se prošle jeseni oprostio od igranja u reprezentativnom dresu koji je nosio u 106 utakmica, no nedavno je najavio mogući povratak.

- U kontaktu sam s izbornikom Zlatkom Dalićem, ali odluka je jasna i on to zna. U slučaju, ne daj Bože ozljeda, i potrebe izbornika da igram, ne bih ga mogao odbiti. Da, ako bude potrebe, spreman sam ponovno igrati za Hrvatsku - kazao je nedavno bivši dokapetan Vatrenih i jedan od glavnih ljudi u hrvatskom pohodu na naslov viceprvaka svijeta 2018. u Rusiji. I. Li.


Ivana Liović
U reprezentaciji smo zajedno od mladića izrasli u igrače za El Clasico. Luka je poput brata.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike