Crna kronika
ZAPLIJENJENO VIŠE OD 1,3 KILOGRAMA AMFETAMINA

Uhićeno šest dilera, a 16 kupaca droge dobilo je optužne prijedloge
Objavljeno 1. prosinca, 2021.

Šest dilera u dobi od 35, 40, 41, 46, 53 i 60 godina uhitili su policajci Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske. Četvorica s područja Slavonskog Broda i dvojica iz Zagrebačke županije uhićena su nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja. Oduzeto im je više od 1,3 kilograma amfetamina.



Policija sumnjiči 53-godišnjaka da je, od početka lipnja do početka listopada ove godine, u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin (speed) od 46-godišnjaka i 60-godišnjaka s područja Zagreba. Potom je na adresi svoga prebivališta kupljenu drogu miješao s punilima povećavajući joj masu, vagao, pakirao u paketiće i neovlašteno prodavao te je tako najmanje 11 puta marihuanu i amfetamin prodao osobama za razne novčane iznose, a 41-godišnjaku je najmanje u dva navrata prodao 46,28 grama amfetamina.

Nadalje je utvrđeno da je 41-godišnjak, od početka lipnja do 25. studenoga, u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin od 53-godišnjaka te od nepoznate osobe marihuanu, koju je potom, na adresi svog prebivališta, vagao i pakirao u paketiće te je tako najmanje 33 puta kupljenu drogu prodavao osobama u raznim količinama i za razne novčane iznose.

Policija je otkrila i da su 46-godišnjak i 60-godišnjak, na području Zagreba, u dva navrata, za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, prodali 53-godišnjaku 1007,15 grama amfetamina.

- Policajci Službe kriminalističke policije su 29. kolovoza oduzeli od 53-godišnjaka 503,05 droge amfetamin, a 1. listopada još 504,1 gram amfetamina. Na temelju naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Zagrebu, 25. i 26. studenoga, pretraženi su domovi i automobili koje koriste osumnjičeni, pri čemu je pronađeno i oduzeto 11 grama marihuane od 41-godišnjaka te predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da su 35-godišnjak i 40-godišnjak, od početka lipnja do 24. studenoga ove godine, nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koje su potom vagali, pakirali i dalje neovlašteno prodavali. Policija sumnjiči 35-godišnjaka da je u najmanje 39 navrata prodao drogu marihuana i amfetamin u raznim količinama i za razne novčane iznose, a 40-godišnjak je drogu marihuanu prodao u najmanje 34 navrata. Na temelju naloga Županijskog suda, prilikom pretrage prostorija i automobila (24. studenoga) koje koristi 35-godišnjak, pronađeno je i oduzeto 77 grama marihuane, 246 grama amfetamina - speed, 71 gram bijele praškaste tvari nepoznatog sastava te drugi predmeti koji se dovode u vezu u počinjenjem kaznenog djela. Pretragom doma i prostorija koje koristi 40-godišnjak pronađeno je i oduzeto 10 grama marihuane i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom. Protiv osoba koje su nabavljale drogu od osumnjičenika podneseno je 16 optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Policajci su šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, kojima je potom sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor te su predani u zatvor u Požegi.

Ovo je samo jedna u nizu zapljena droge na brodskom području, a početkom srpnja više od pet kilograma marihuane pronađeno je kod 21-godišnjaka u Slavonskom Brodu. Policija ga je uhitila i predala pritvorskom nadzorniku 2. srpnja, a sljedećeg dana, na temelju naloga Općinskog državnog odvjetništva, pušten je na slobodu. Pri pretrazi doma 21-godišnjaka policajci su pronašli, pa i oduzeli, 5083,78 grama marihuane, nekoliko tisuća kuna za koje se sumnja da potječu od prodaje droge, digitalnu vagu i mobitni telefon. Iz policije su tada naveli kako se cijena za kilogram marihuane "na veliko" kreće 15.000 kuna, a njezina je ulična vrijednost i pet puta veća.



Sandra Lacić
Četvorica uhićenih su s područja Slavonskog Broda, a dvojica iz Zagrebačke županije

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike