Regija
24. VUKOVARSKE ADVENTSKE SVEČANOSTI

Poleto: Adventsko svjetlo
trebamo nositi u sebi
Objavljeno 29. studenog, 2021.

VUKOVAR - Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u dvorcu Eltz započele su 24. Vukovarske adventske svečanosti koje nas u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvode u Božić.

Adventski vijenac blagoslovio je vukovarski gvardijan fra Josip Poleto te tom prilikom naglasio kako adventsko svjetlo koje obasjava advent trebamo nositi u sebi.
- Jedni drugima želimo biti radost i sreća baš kao što su djeca sreća svojim roditeljima, kao što je Isus bio sreća i radost Mariji i Josipu tako i mi želimo biti sreća jedni drugima. Naša je velika sreća što nas ima, što smo obitelj i što želimo biti jedna velika obitelj, znajući da svi potječemo od istoga oca koji nas neizmjerno ljubi, a to je Bog. Kroz ovo vrijeme došašća pripremamo se za njegov dolazak u naša srca i naše duše. Neka radost Božića uđe u naše obitelji, neka se uistinu doživi sreća u svim obiteljima. Neka nas Bog blagoslovi – rekao je Poleto.

 

Prvu adventsku svijeću u Dvorcu Eltz upalio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te tim povodom svima poželio mir, spokoj i sreću.
- Drago mi je da smo se danas okupili, po 24. puta na Vukovarskim adventskim svečanostima u još bogatijem izdanju Zahvaljujem se Hrvatskom kulturno-glazbenom društvu Dunav, Turističkoj zajednici Vukovar, Hrvatskom domu Vukovar, Gradskom muzeju Vukovar, našim franjevcima koji svake godine organiziraju Adventske svečanosti kao i svima koji su se okupili u našem muzeju. Prva adventska svijeća je svijeća nade i iščekivanja i želim da mir i nada uđu u svaki vukovarski dom, istaknuo je Penava.

Svečanosti paljenja prve adventske svijeće uveličali  su članovi Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav i učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. 

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana