Sport
NEXE RIJEŠIO TROGIR

Gosti stigli u Našice s deset igrača
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Bez previše poteškoća ostvarili su rukometaši NEXE-a pobjedu nad Trogirom. Gostujuća momčad stigla je u Slavoniju sa samo deset igrača, ali su pružili v rlo soolidan otpor. U prvih desetak minuta imali su i prednost od dva pogotka. Strpljivo su igrali u napadu cijelu utakmicu, a nakon susreta trener NEXE-a Branko Tamše njihovu igru nazvao je "rukometni antiritam". Pri tome misleći na stil igre, priznavajući gostujućoj momčadi njihovo pravo na takvu odluku.

- Možda bih se i ja odlučio na takav rukomet da sam stigao s deset igrača. Oni su imali pravo na to. Trogir je igrao "do sutra" u napadu. Prihvatili smo njihov ritam. Čestitke dečkima, ali čestitke i Trogiru. Igrali su strpljivo 7-6 i tu su gurali najviše crtu, rekao je Tamše čija je momčad na odmor otišla s prednosti od pet razlike pa je ponovno bilo prilike za zaigrati nekim igračima koji u Europskoj ligi imaju manju minutažu. Štoviše, Tamše u subotu navečer nije koristio Halila Jaganjca, Maria Tomića i Marina Jelinića. Tomislav Severec bio je najefikasniji igrač sa sedam pogodaka, šest su zabili Karlo Godec i Miha Kavčič. Nažalost za NEXE novi igrač je doživio ozljedu. Luka Moslavac bio je predodređen za više minuta u igri, ali nije završio utakmicu. Tamše vjeruje kako se nije dogodilo ništa teško. NEXE u Paket24 Premijer ligi ima omjer 11-11. Sada se opet okreću Europi. Dobra je stvar da ne trebaju na put. U utorak u Našicama stiže Gorenje iz Velenja. Slovenska momčad do sada je nanijela NEXE-u jedini poraz u C skupini Europske lige. Susret počinje u 20,45 sati, a to je prigoda za novi rukometni happening u izvedbi igrača NEXE-a, ali i njihovih najvjernijih navijača. K.L.
RK NEXE
NEXE *32 (15)

TROGIR 25 (10)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac)

NEXE: Kuzmanović (8+0), Vejin 2, Car (4+0), Greganić 1, Jelinić, Vida 4, Velkavrh 1, Severec 7, Godec 6, Moslavac 1, Tomić, Melić 2, Jaganjac, Kavčič 6, Markušić 1, Pribetić 1

MRK Trogir: Baković 1 (6+1), Barić 2, Babić 1, Viljac 3, Radnić 7, Drnasin, Vranješ, Maričić 4, Smoljo 4, Bradarić – Šljuljo 1, Trivković 2

Sedmerci: NEXE 3(2), TROGIR 3(3); ISKLJUČENJA: NEXE: 6 minuta (Severec 2+2, Godec 2), Trogir: 6 minuta (Drnasin 2, Maričić 2, Bradarić 2)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike