Regija
ŽUPNIK ŽELJKO STRNAK UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Adventska čarolija u Orahovici
Objavljeno 28. studenog, 2021.

Građani Orahovice okupili su se  na kružnom toku u središtu grada gdje je postavljen veliki adventski vijenac, a  uz molitvu i pjesmu orahovački župnik velečasni Željko Strnak upalio je prvu adventsku svijeću.

- Ove svijeće koje palimo znak su svjetla naše duše, naše budnosti i raspjevanosti da predstojećih dana kličemo i govorimo – dođi gospodine Isuse. Kako se one budu iz nedjelje u nedjelju palile, sve više će svijetliti naša besmrtna i neumrla duša, rekao je župnik Željko Strnak i pozvao vjernike u iduću subotu od 18 sati na paljenej druge svijeće.

Nazočne je pozdravio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.
- Zahvaljujem svim sugrađanima koji su došli na ovu malu svečanost paljenja prve Advenstke svijeće, župniku te župnom zboru. Započela je naša manifestacija Adventska čarolija i slijedeća četiri vikenda planiramo niz događanja i ozivam sve Orahovčane i one koji posjete naš grad da nam se pridruže. Svima želim da ovo predblagdansko vrijeme i nadolazeće blagdane provedemo u miru, ljubavi, zajedništvu i naravno prije svega u zdravlju, rekao je Rister.

Prva Advenstka večer zaključena je fritulama, kuhanim vinom i zabavni program uz nastup sastava Lege iz Osijeka.                         

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana