Regija
RADOVI ZAVRŠAVAJU KRAJEM STUDENOGA

Asfaltirat će se 410 metara pločnika
Objavljeno 27. studenog, 2021.
GORNJI MIHOLJAC



Do kraja ovoga mjeseca u slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu bit će asfaltirano 410 metara pješačkih staza u Ulici Petra Zrinskog. Ukupna vrijednost radova je 362.112,50 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a sudjelovat će u troškovima sa 175.000 kuna, a preostalih više od 187.000 kuna osigurat će Grad Slatina.

Pješačka staza gradi se od zvonika do spoja s Ulicom Augusta Šenoe, a izgradnja je obuhvatila pripremne i zemljane radove, uređenje kolničke konstrukcije, postavljanje prometne signalizacije, izgradnju pješačkih mostića preko kanala, čišćenje i produbljivanje kanala te uređenje okoliša zatravnjivanjem bankina.

Budući da je projekt prijavljen na poziv za financiranje prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, projekt se provodi u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Slatine.

– Izgradnjom pješačke staze povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu, a prvenstveno djece jer je Područna škola Gornji Miholjac u neposrednoj blizini pješačke staze koja će gotovo cijelo naselje spojiti sa središtem mjesta – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Prema njegovim riječima, u planu je i gotovo kompletno preuređenje mjesnog doma, za što će se pokušati naći sredstva tijekom 2022. i 2023. godine preko fondova EU-a. P.Ž.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike