Mozaik
NASTUPA I GRUPA SILENTE

Vatra za doček Nove svira u Dubrovniku
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Dubrovčani i njihovi gosti u novu godinu na Stradunu će ući uz Silente i Vatru s COVID potvrdama, a uoči blagdana u gradu će biti otvoreno 13 hotela, objavljeno je u dubrovačkoj Luži na predstavljanju 8. Dubrovačkog zimskog festivala. Zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Jelka Tepšić izjavila je na predstavljanju programa da su COVID ograničenja i manji proračun tog festivala programe većinom usmjerili na povijesnu jezgru. Direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika Ana Hrnić istaknula je kako se na adventu u Dubrovniku najviše očekuju domaći gosti te oni iz regije.

Program 8. Dubrovačkog zimskog festivala počinje u subotu, 27. studenoga, paljenjem prve adventske svijeće, uključivanjem blagdanske rasvjete i koncertom Nene Belana i Fiumensa ispred crkve sv. Vlaha. Na humanitarnom koncertu u povodu Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca nastupit će Tereza Kesovija, klapa Ragusa i ženska klapa FA Linđo uz pratnju Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, a sav prihod ići će COVID odjelu dubrovačke bolnice. Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će i na Dubrovačkom božićnom koncertu 19. prosinca, uz više vokalista. Dubrovački advent obilježit će i bogat program gradskih ustanova u kulturi te tradicionalni Dani bakalara, subotnji nastupi Folklornog ansambla Linđo, tematska vođenja gradom "Zlatno doba Dubrovnika" i Pop-up Kolenda bus, a za najmlađe Motomrazovi, Stanica Sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali Lapadu te Adventski vlakić.

Program posljednjeg dana 2021. počinje u podne, kada dubrovački barmeni pripremaju novogodišnje koktele ispred Gradske kavane. Prvi dan 2022. godine obilježit će Novogodišnji koncert Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u podne, a navečer koncert klape Rišpet. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike