Sport
EUROPSKA LIGA

Dinamu bod dovoljan za europroljeće
Objavljeno 25. studenog, 2021.
Nogometaši Genka otišli su iz Zagreba neporaženi. U susretu 5. kola skupine H Europske lige Dinamo i Genk na Maksimiru su igrali bez pobjednika - 1:1, a taj bod modrima je osigurao proljeće u Europi. Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li Dinamo nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi, ili kao trećeplasirana momčad u skupini seli u Konferencijsku ligu.

Nakon remija protiv Genka "dinamovci" bi za potvrdu drugog mjesta na tablici, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti bar bod West Hamu u Londonu, ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid. No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak osigurao je najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je u obračunu s Belgijcima poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine uputio je sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao stoperima Genka, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je Menalu bio na leđima, ali je "modri" veznjak izdržao prijetnju i zabio. Vodstvo hrvatskog prvaka trajalo je do posljednjih trenutaka prvog poluvremena kada je Hrošovsky ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta fantastično zakucao loptu pod gredu za 1:1. U drugom dijelu susreta bilo je prilika na obje strane, ali vratari više nisu vadili lopte iz mreže.

U drugom susretu, lider skupine H West Ham u Beču je pobijedio Rapid s 2:0, i na taj način je već sad osigurao prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je pogotkom iz kaznenog udarca postavio konačnih 2:0.

Na ljestvici vodi West Ham s 13 bodova, drugi Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda. U posljednjem kolu, 9. prosinca, sastaju se West Ham - Dinamo te Genk - Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala EL, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja natjecanje u Konferencijskoj ligi. I. Li. /H
Najčitanije iz rubrike