Kultura
DOGAĐANJA I AKTIVNOST HDLU-A OSIJEK

Nastavljaju se edukativni programi likovnih radionica
Objavljeno 26. studenog, 2021.
U sklopu trenutno postavljene izložbe "Zemlja meda i mlijeka" autora Andree Zrno i Chrisa Van der Vekena, u Galeriji Kat organizirana je likovna radionica "Putovanje kroz fotografiju i pokretnu sliku" pod stručnim vodstvom magistara edukacije likovne kulture Ivane Škvorčević i Mirele Blažević. U radionici su sudjelovali učenici 4. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku s nastavnicom Senkom Petrom Rončević.

Na radionici polaznici su se upoznali s osnovama stop animacije izradom kratkog videa i animiranjem vlastitih neobičnih životinja od kartona i UV boja. Svatko je imao zadatak napraviti jednog svog lika iz sna ili s putovanja. Zatim su osmislili scenarij prema kojemu su snimali pojedine pričice. Cilj ove radionice je potaknuti djecu na razvijanje mašte, kreativnosti, originalnosti i upoznavanje s tehnikom snimanja - stop animacije. Izložba "Zemlja meda i mlijeka" potaknula je polaznike na razmišljanje o tome na koji način doživljavaju i mogu preoblikovati vlastitu svakodnevicu. Je li ona tople boje ili u paleti sivih tonova? Izmjenjuju li se slike i ritmovi polagano ili brzo? Sve su to elementi lako uočljivi na umjetničkim radovima na ovoj izložbi koji će motivirati polaznike radionice na putovanje kroz fotografiju i pokretnu sliku.

HDLU Osijek nastavlja s provođenjem i osmišljavanjem edukativnog programa likovnih radionica za djecu i mlade, koje se održavaju u izložbenom prostoru galerije za trajanja izložbi. Važnost tog edukativnog likovnog programa prepoznata je i od Ministarstva kulture i medija RH, koje financijski, već treću godinu, podržava program. HDLU Osijek stavlja naglasak na aktivnom privlačenju mladih naraštaja i afirmaciju umjetničkih sadržaja već od rane faze školske dobi. Besplatne radionice razvijaju kreativni potencijal kod djece i mladih te aktivno odgajaju publiku u gradu Osijeku i okolici. Izložba i radionica dio su godišnjeg izložbenog programa koji organizira HDLU Osijek, a realizirane su u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. T.K.
Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike