Regija
PREDANO 18 UZORAKA

Ocjenjivanje pekmeza na pleterničkoj tržnici
Objavljeno 25. studenog, 2021.

PLETERNICA - Pekmez Ljubice Aračić najbolji na prvom ocjenjivanju pekmeza i džemova održanom na tržnici u Pleternici. Unatoč prohladnom vremenu koje je obilježilo ovotjednu srijedu na pleterničkoj tržnici predano je čak 18 uzoraka džemova i pekmeza na prvom ocjenjivanju tih proizvoda.


Ocjenjivane su četiri komponente svakog uzorka: boja, okus, miris i tekstura. Tročlani žiri nakon ocjene i zbroja bodova najboljim pekmezom proglasio onaj Ljubice Aračić koja je donijela pekmez od smokve s aromom prave vanilije. Drugoplasirani je bio pekmez Slavice Jukić, a zanimljiva je i praksa da posjetitelji ocjenjuju proizvode, pa je tako najbolju ocjenu publike dobio pekmez Mire Kresovljak. Na ocjenjivanju su se našle razne kombinacije okusa, od tradicionalne šljive, šipka, marelice, jabuke, dunje, aronije, pa sve do egzotične banane.

– Odaziv je odličan i to nam govori da smo na dobrom putu što se tiče ovih mini aktivnosti koje provodimo na našoj tržnici. Više od toga veseli jedino kvaliteta proizvoda koji su pristigli na ocjenjivanje jer su svi stvarno bili odlični i jako je teško bilo ocijeniti najbolji – kaže Ana Katić, upraviteljica Gradske tržnice Pleternica. Već je najavljena i nova manifestacija na tržnici, a to je na radost svih okupljenih, ocjenjivanje čvaraka. (B.S.T.)

Najčitanije iz rubrike