Regija
BOGAT PROGRAM OD 17. DO 31. PROSINCA

Županjska zimska bajka pod božićnim nebom
Objavljeno 24. studenog, 2021.

Stanovnici grada na Savi i ovoga će prosinca uživati u Županjskoj zimskoj bajci koju organizira Turistička zajednica Županje, u suradnji s Gradom i Udrugom Urban fest. Manifestacija počinje u petak, 17. prosinca, na Trgu kralja Tomislava i završava na Silvestrovo, kada će Županjce u Novu godinu uvesti TS Vranac.

U ponedjeljak, 6. prosinca, na blagdan svetog Nikole, bit će otvoreno klizalište i upaljeno božićno nebo nad središnjim gradskim trgom, čime će početi blagdanska čarolija u Županji.  Klizalište će u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima biti omiljeno okupljalište djece i mladih koji će uživati u dogodovštinama na ledu, pa smijeha i veselja zasigurno neće nedostajati.
Adventski dio priče trajat će tjedan dana prije Božića, uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe, za svoju dušu. A za dobro raspoloženje, uz domaće izvođače,  pobrinut će se i Mia Dimšić,  Damir Urban te Jurica Pađen & Aerodrom. Bit će organiziran i Božićni sajam  domaćih tradicionalni proizvoda brojnih izlagača iz Županje i okolice. Na lijepo osmišljenom i dekoriranom trgu bit će postavljene i drvene kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom s naglaskom na autohtone i tipične božićne specijalitete, ali i stare peći na drva koje će grijati posjetitelje. Neće izostati ni kućica Djeda Božićnjaka, kao ni pregršt drugih sadržaja za uživanje u druženju, zajedništvu i božićnoj čaroliji koja nam je svima potrebna na kraju ove izazovne i turbulentne godine.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike