Sport
ZAVRŠNICA DAVIS CUPA

Australac nas je već dvaput isprašio, red je da mu vratimo
Objavljeno 25. studenog, 2021.
Hrvatska teniska reprezentacija danas od 16 sati u Torinu počinje meč protiv Australije

Hrvatska teniska reprezentacija završnicu Davis Cupa u "torinskoj skupini" otvara danas, u 16 sati, protiv Australije. Izbornik Vedran Martić za taj susret, prema očekivanju, nominirao je Marina Čilića za pojedinačni meč, Matu Pavića i Nikolu Mektića za parove, a u momčad je upao i Nino Serdarušić, kao zamjena za Bornu Ćorića koji se još oporavlja od ozljede.



Iako je za očekivati da će Serdarušić zaigrati u drugom singlu, to nije službeno potvrđeno. I nepoznanica će trajati do zadnjeg trena, odnosno sat vremena prije početka susreta, kada Martić mora prijaviti tko će točno na teren. Nepoznanica ima i kod Australije, De Minaur je siguran na prvoj ploči, kao i Peers u paru, dok Hewitt kombinira koga staviti na preostale dvije pozicije.

Zato nema nikakvih dvojbi kada je riječ o hrvatskom paru. U torinskoj dvorani zaigrat će najbolji teniski par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić. Oni su siguran izbor, a kakva su očekivanja s obzirom na to da s nekim australskim igračima naš nema dobra iskustva.

- Sigurno će biti težak meč. John Peers je kvalitetan igrač parova, a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobro i u parovima. Pitanje je tko će igrati, ali jedno je sigurno - neće to bit lak meč. Recimo, protiv Mađara u nedjelju isto ne znam što možemo očekivati, jer iskreno, osim Fucsovicsa ne znam njihove ostale igrače. No u tom susretu bit ćemo favoriti, ali za Australce moramo biti u svom najboljem izdanju - kazao je Mate Pavić.

Nikola Mektić ističe kako Australci imaju dobru tradiciju igranja parova.

- Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata dobro nas je isprašio. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača, jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova - poručio je Mektić, napomenuvši kako su ta zadnja dva poraza od Peersa možda dobar motiv.

- Nakon ovakve sezone nije nam ugodno da s nekim imamo negativan omjer i svakako želimo to ispraviti, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna!

Najbolji par svijeta ove je godine doista fantastičan, osvojili su Mektić i Pavić devet pobjedničkih naslova, među kojima se ističu trijumf u Wimbledonu i olimpijsko zlato u Tokiju.

- Malo smo u drugom dijelu sezone, nakon Olimpijskih igara, pali u formi. Imali smo nekoliko kikseva kao što je US Open, jer je teško zadržati mentalnu snagu i igrati iz tjedna u tjedan. Na završnom Mastersu odigrali smo dobar turnir, opet smo u dobroj formi, veselimo se sad Davis Cupu i nadamo se najboljem - zaključio je Pavić, koji s kolegom Mektićem danas popodne čeka australski par.



Ivana Liović
Torino, Madrid i Innsbruck
Ovogodišnja završnica Davis Cupa igra se na tri turnira, u Torinu, Madridu i Innsbrucku. U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika grupa i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Hrvatska je u skupini D (još Mađarska i Australija), a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija). Ako, pak, bude među dvije najuspješnije drugoplasirane reprezentacije, četvrtfinalni će susret odigrati u Madridu protiv pobjednika skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador), ili skupine B (Kanada, Švedska, Kazahstan).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike