Sport
OSJEČKI VEZNJAK VEDRAN JUGOVIĆ:

Bili smo simpatični kad smo igrali dobro i gubili, sad smetamo
Objavljeno 25. studenog, 2021.
- Lijepo je biti lider, ali dolaze nam velika iskušenja - kaže Vedran Jugović

Nogometaši Osijeka od sutra imaju ritam u kojem će u dva tjedna odigrati pet utakmica, pa će treneru Nenadu Bjelicu doista treba sve raspoložive snage kako bi bijelo-plavi ostali u seriji pozitivnih rezultata te se zadržali na ili pri samom vrhu prvenstvene tablice.



U tom kontekstu dobra je vijest što se od ozljede posve oporavio vrijedni veznjak bijelo-plavih Vedran Jugović. Mučila ga je peta, zbog koje je gotovo mjesec dana bio izvan stroja, a vratio se u derbiju protiv Dinama, u kojem mu je trener Nenad Bjelica dao drugo poluvrijeme.

Ozljede remete ritam


Otkako se vratio u Gradski vrt, prije dvije godine, Jugoviću ozljede stalno remete ritam. Baš se “zalaufa”, a onda ga stigne nekakva zdravstvena nevolja.

- Stalno mislim kako će me napokon ti pehovi početi zaobilaziti, ali nikako da se dogodi. Stvarno me to remeti jer nije lako uhvatiti pravi natjecateljski ritam kad često ispadaš iz stroja. Ovu posljednju ozljedu pete vukao sam neko vrijeme. Igrao sam pod injekcijama i tabletama protiv bolova, ali nakon utakmice protiv Slaven Belupa postalo je neizdrživo. Neugodna je to ozljeda, kao da imaš trn u peti. Valjda sam sad ispucao pehove - kaže Vedran Jugović, veznjak NK Osijek.

Vratio se upravo kada bijelo-plave očekuje paklenih mjesec dana. Šest utakmica, u koje ulaze kao vodeća momčad prvenstva, a očekuju ih brojna iskušenja na putu do željenog prezimljavanja na prvom mjestu. Osijeku je to dosad uspjelo samo jednom u povijesti HNL-a, one sjajne jeseni 2000. godine.

- Lijepo je biti vodeći na tablici, ali moramo biti svjesni kako smo zbog toga svakom suparniku još veći izazov. Kada smo već vodeći, zašto to ne bismo ostali i do kraja ove polusezone? Opet, ne trebamo previše gledati unaprijed ili si stavljati imperativ prezimljavanja na prvom mjestu. Najvažnije je ići utakmicu po utakmicu i ostati ravnoporavan u utrci za naslov - smatra Jugović pa dodaje:

- Očekuju nas gostovanja kod izravnih konkurenata i u tim susretima imamo priliku pokazati zrelost i snagu.

Puno se diskutiralo o načinu igre Osijeka u derbiju protiv Dinama. Bilo je zluradih komentara na zatvoreniju varijantu s kojom su bijelo-plavi došli do boda.

- Imam osjećaj kako smo svima bili simpatični kada smo bili dobro igrali i gubili u Maksimiru, a sada kada smo postali stvarno konkurentni, počeli smo smetati, pa se ističu samo loše stvari. Slažem se da možemo i moramo igrati bolje od onog što smo pokazali protiv Dinama, ali, opet, imali smo prednost i dvije lijepe prilike za potvrdu pobjede. Na kraju, uzeti bod kod Dinama uvijek se treba tretirati pozitivno - smatra iskusni veznjak.

Neugodni “lokosi”


Ne izgubiti na gostovanju kod Dinama u ovim okolnostima, kada u vrhu tablice vlada nesvakidašnja gužva, svakako je pozitivno. Prema svemu sudeći, HNL će ove sezone biti uzbudljivo putovanje kada je u pitanju bitka za naslov jer četiri su pretendenta, što se valjda nikada u povijesti naše lige nije dogodilo.

- To je odlična reklama za HNL. Nedostajalo je te neizvjesnosti u posljednjih desetak godina, jer ljudi su već navikli da nakon 20. kola Dinamo osigura naslov. Takva domainacija nije dobra, a još manje zanimljiva. Ove sezone imamo drukčiju priču, i ne samo kada su u pitanju četiri vodeće momčadi. Ostali klubovi pokazuju kako su sposobni pomrsiti račune favoritima. Mi smo izgubili od Istre 1961, Dinamo i Hajduk od Slaven Belupa, Rijeka od Lokomotive. To je prava draž, ni u jedan susret ne možeš ući opušteno jer odmah budeš kaženjen - kaže Jugović.

Baš ta Lokomotiva koja je šokirala Rijeku na Rujevici u petak stiže u Gradski vrt. Bijelo-plavi za taj susret moraju biti na visokom stupnju “borbene spremnosti”.

- Svakako, jer Lokomotiva je neugodna momčad. Krasi ju mladost i poletnost, već godinama ima taj stil igre. Igraju slobodno, nemaju imperativa i pritisaka, a imaju kvalitetu. Prva utakmica s njima, u Kranjčevićevoj, na neki način bila nam je prijelomnica jeseni. Tamo je počeo naš niz pozitivnih rezultata. Istina, u mukama, jer je Topčagić izjednačio u 93. minuti, ali u tom susretu bili smo daleko bolji, ali smo saznali koliko neugodni “lokosi” mogu biti. Međutim, igramo kod kuće, pred svojim navijačima, pa od prve minute trebamo pokazati tko je gazda u Gradskom vrtu - zaključio je Vedran Jugović.



Dalibor Keler
ZIMSKI PAKET ULAZNICA U PRODAJI
NK Osijek je u prodaju pustio Zimski paket ulaznica, koji uključuje sva tri preostala domaća sureta, prvenstvena s Lokomotivom i Šibenikom te Kup sa Slaven Belupom, po promotivnoj cijeni. Naime, ulaznice je moguće kupiti u kompletu za sve tri utakmice po cijeni od 70 kuna za tribinu zapad, 60 kuna za tribinu istok, a cijena za djecu do 15 godina samo je 20 kuna. Paketi se mogu kupiti danas (četvrtak) na blagajni istok od 12 do 18 sati te sutra (petak) na blagajnama istok i zapad od 12 do 19 sati, a moguće ih je nabaviti i na online platformi ulaznice.hr. Inače, i dalje je moguća kupnja ulaznica za svaku utakmicu posebno po uobičajenim cijenama.

RASPUCANI PROTIV NAŠIČANA
U okviru priprema za utakmicu s Lokomotivom, ali i za ono što dolazi nakon nje, kada će bijelo-plavi imati zgusnut raspored utakmica, trener Nenad Bjelica odlučio se za prijateljski susret s trećeligašem NAŠK-om. On je poslužio igračima koji nisu imali veću minutažu u posljednje vrijeme kako bi “osjetili” igru. Neki su dobili poluvrijeme, neki 60 minuta, a neki i cijelu utakmicu. Susret je bio zatvorenoga tipa, a Osijek je bio uvjerljiv pobijedivši sa 6:0 (2:0). Strijelci su bili Mierez (30.), Bohar (36. i 76.), Daku (54.), Jugović (69 i 77.). Za bijelo-plave su igrali: Barešić (Kolić), Miloš, Caro, Čeberko, Jurčević, Brlek, Pilj (Gržan), Kleinheisler (Jugović), Hiroš (Bralić), Bohar i Mierez (Daku).

11

nastupa u prvenstvu skupio je Jugović ove sezone

mobilizacija
OSJEČANE OD PETKA DO STANKE ČEKA PAKAO

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike