Regija
SLATINA KOM SPREMNA ZA PRVE PAHULJE

U pripremu za zimu uloženo 130.000 kn
Objavljeno 25. studenog, 2021.
SLATINA



Budući da je tvrtka Slatina kom d.o.o. za komunalne djelatnosti u zimskom razdoblju zadužena za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada i prigradskih naselja, u njezinu radnom prostoru održana je smotra strojeva za zimsko održavanje cesta.

Prilikom demonstracije voznog parka gradonačelnik Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess, obišli su radne strojeve, a direktor tvrtke Sanjin Hmelik i djelatnici upoznali su ih s aktivnostima zimske službe.

- I ove godine Slatina kom spremno dočekuje novu zimsku sezonu, koja je službeno počela 15. studenoga. Imamo mehanizaciju koju koristimo tijekom cijele godine i u koju kontinuirano ulažemo, a nabavljena je i nova ralica za kamion. Uoči početka sezone redovito se obavlja pregled svih vozila na koja se montiraju ralice i ostala potrebna oprema kako bi zimska služba bila spremna, a to smo učinili i ove godine - istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

Prema njegovim riječima, gdje god je to bilo potrebno obavljen je remont strojeva i opreme, a nabavljena je i dovoljna količina soli i sipine, tako da je tvrtka u pripremu za nadolazeću zimsku sezonu uložila oko 130.000 kuna, a ukupni trošak zimske službe ovisit će o vremenskim prilikama i količini snijega.

- Zimska služba raspolaže s dvije kombinirke, dva kamiona, traktorom, posebnom čistilicom snijega, dva mala traktora, velikim bagerom, tako da imamo dovoljno strojeva za kvalitetno servisiranje svih prometnica i nogostupa na području Slatine i prigradskih naselja koji su u ingerenciji Grada. U svakom slučaju spremno dočekujemo zimu i prve pahulje - rekao je direktor Hmelik te istaknuo da su već dogovorena i dežurstva.

- Koliko god zima bila teška, jer osim snijega očekuju nas mokri i skliski kolnici i poledica, vjerujem da će dežurni djelatnici Slatina koma na vrijeme reagirati, tako da građani mogu biti sigurni u prometu koliko god je to moguće u zimskim uvjetima - rekao je gradonačelnik Ostrošić. P. Žarković
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike