Ekonomija
SUSRET KUPACA HEP OPSKRBE

Frane Barbarić: Kroz izravni kontakt do najboljih rješenja
Objavljeno 25. studenog, 2021.

HEP Opskrba, vodeći hrvatski opskrbljivač električnom energijom, nastavila je tradiciju predblagdanskog druženja s klijentima.



U srijedu je u Osijeku okupila najveće kupce električne energije na već tradicionalnom, desetom zaredom, Susretu kupaca.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja poduzetnici su zdušno prihvatili poziv da se ove godine, naravno, uz sve epidemiološke mjere, vide u živo. Među prisutnima bili su predstavnici uglednih tvrtki poput Nexea, DS Smitha Belišće, Belja, Mlinara, Dilja, Žito grupe, PIK-a Vinkovci, Bose, Uniora Vinkovci, Kutjeva i mnogih drugih. Događaju su uz Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a, nazočili i članovi Uprave Petar Sprčić, Tomislav Šambić i Marko Ćosić.

- Vi, vodeći gospodarstvenici na istoku Hrvatske, motor ste oporavka i novog rasta gospodarstva u svom "dvorištu", ali i cijeloj Hrvatskoj. Na nama je u Hrvatskoj elektroprivredi da vam u tome pružimo ruku. Razumijemo koliko je za vaše poslovanje važna brza prilagodba tržišnim promjenama i kvaliteta usluge. Zato se u izravnom kontaktu trudimo pronaći uvijek najbolja rješenja za vas. Vaše povjerenje i nazočnost ovom susretu poručuju da ste prepoznali i nagradili ta naša nastojanja - izjavio je u toj prigodi Barbarić.

Davor Guttert, direktor HEP Opskrbe, domaćin druženja, ocijenio je kako je i ovaj susret prilika za razmjenu iskustava najvećih gospodarstvenika, ali i uspostava kontakata i nove poslovne suradnje. Kako je najavio, ovogodišnji Susret kupaca će se, uz Osijek, održati i u Opatiji, Splitu te Zagrebu.

Kupci su dobili informaciju o dinamičnim tržišnim kretanjima te o aktivnostima koje su HEP Opskrba i HEP grupa u cjelini poduzele u ovoj iznimno teškoj godini. Samo u prvih šest mjeseci od potresa HEP je, na temelju zaključaka Vlade RH, otpisao više od 60 milijuna kuna potraživanja kao pomoć stradalima. Ulaganja u obnovu distribucijske mreže na potresima pogođenim područjima iznose više od 240 milijuna kuna. Obnova mreže i pomoć stradalnicima nastavljaju se.

Nakon nekoliko sezona niskih cijena, ove godine veleprodajne cijene električne energije narasle su i do 200 posto na godišnjoj razini. Na cijenu struje utjecala je količina plina, koja je bila manja od očekivane, što je neposredno prije početka sezone grijanja stvorilo napetost na tržištu. Trenutna očekivanja na tržištima energetskih proizvoda upućuju na to da će tekući rast cijena generalno ipak biti privremen.

HEP Opskrba kontinuirano prati tržišna kretanja i organizira radionice za svoje kupce kako bi na vrijeme i po što povoljnijim cijenama ugovorili opskrbu električnom energijom te ostaje pouzdan partner svojim kupcima zbog sigurne opskrbe, zajamčenih ugovornih uvjeta i kvalitetnih proizvoda s najboljim cijenama na tržištu.



Dario Kuštro
Kupci su dobili informaciju o aktivnostima koje su HEP Opskrba i HEP grupa poduzele u ovoj teškoj godini

NOVI PROJEKT
I za četvrtak je u Osijeku najavljen događaj “u režiji” HEP-a. Riječ je o uvodnoj konferenciji projekta “Zamjena spojnog vrelovoda od Termoelektrane toplane Osijek (TE-TO Osijek) do toplane Pogona Osijek”. Projekt je to ukupne vrijednosti 78,9 milijuna kuna, a iznosom od 46 milijuna kuna sufinanciran je iz Europske unije. Njime se omogućavaju uvjeti za daljnji razvoj vrelovodne mreže u Osijeku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike