Dome slatki dome
PRIKLADNO OGLEDALO KLJUČNI JE DIO MODERNIH KUPAONICA

Optimalno osvjetljenje umivaonika
Objavljeno 25. studenog, 2021.

Živjeti bez ogledala u kupaonici pravi je izazov. Brijanje može brzo postati rizično, a nanošenje šminke nezgodan posao. Zato je prikladno ogledalo ključni dio modernih kupaonica. Ali kakvo je ogledalo najbolje? Postoji nekoliko razmatranja koja bi vam mogla pomoći da donesete pravilnu odluku.



Postoje različite vrste ogledala. Osnovna je razlika između ogledala s elementom i ogledala bez elementa. Što je najbolje, ovisi uglavnom o veličini i željenim funkcijama kupaonice. U kupaonicama za goste i manjim kupaonicama ogledalo bez elementa je često bolji izbor, dok je u velikim obiteljskim kupaonicama poželjan element s ogledalom jer pruža prijeko potreban prostor za odlaganje. To, međutim, nije sve što nude elementi s ogledalom. Mnogi su iznutra potpuno zrcalni. To znači da se možete pogledati čak i kad su vrata otvorena, ili se vidjeti s leđa. Unutrašnjost elementa s ogledalom također se može podijeliti u odjeljke, na primjer s pomoću polica koje se mogu slobodno pomicati. Rasvjeta integrirana u ogledalo ili element s ogledalom pruža optimalno osvjetljenje prostora umivaonika za korisnika, savjetuju iz Geberita. Ovisno o zahtjevima za osvjetljenje, možete birati između različitih koncepata. Neizravno osvjetljenje, u kojemu su LED trake ili drugi izvori svjetlosti postavljeni iza satiniranog stakla, ima elegantan učinak. To stvara ugodnu atmosferu i ne zasljepljuje. Sve što preostaje je odabrati dodatne funkcije. Bilo da se radi o integriranoj rasvjeti, ugrađenim mrežnim utičnicama za sušilo za kosu, USB priključcima za punjenje mobilnih uređaja ili integriranim ogledalima s povećalom, na raspolaganju je niz mogućnosti.

Imate li veliku kupaonicu, nemojte nikako izostaviti ambijentalnu rasvjetu jer ima iznimno važnu estetsku ulogu u prostoru. Dobra rasvjeta za kupaonicu jednako je važna kao i njezina funkcionalna oprema. Utječe na izgled, ali i udobnost i praktičnost korištenja ove prostorije. U kupaonici provodimo mnogo higijenskih i kozmetičkih tretmana.Svakodnevna njega bit će mnogo lakša uz dobru osvijetljenost jer kupaonicu treba povezati s opuštanjem i užitkom. J.Kn.
Zaštićeni priključci
Važno je znati da vlaga u kupaonici može jako oštetiti ogledalo i elektroniku instaliranu u njemu. Zato se instalacija nekvalitetnih proizvodi ne isplati. Također je važno napomenuti da električni priključci za utičnice, USB priključke i, naravno, za osvjetljenje trebaju biti zaštite IP44. Na taj su način zaštićeni od prskanja vode.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike