Sport
IVAN MATOKOVIĆ I MURSAŠI IMAJU IZAZOVAN KRAJ GODINE

Sad jedva čekamo obračune s glavnim domaćim konkurentima i PAOK-om u Challenge kupu
Objavljeno 24. studenog, 2021.

Odbojkaška sezona startala je prije nešto manje od dva mjeseca. U dosadašnjem dijelu Mursa-Osijek napravila je odličan posao, koji se od nje i očekivao. Naime, osječki su odbojkaši imali nešto lakši raspored, koji su odradili vrlo autoritativno. U Superligi su slavili u svih sedam utakmica, a u onoj posljednjoj u Varaždinu je izgubljen prvi set. Potom se u Sisku bez problema potvrdio prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske, a znamo da je momčad Marija Tepperta i aktualni pobjednik tog natjecanja. Zadovoljstvo dosada ostvarenim potvrdio je i Ivan Matoković, prva napadačka opcija "mursaša".



- Odradili smo dosadašnje utakmice na pravi način. Nismo gledali tko je s druge strane mreže, znali smo da će uvodni dio zapravo poslužiti kao dobro uigravanje, taktičku pripremu za ono što nas uskoro čeka. Već je utakmica u Varaždinu bila zahtjevnija od ostalih. Imali smo dobro otvaranje, nakon dva dobivena izgubili smo prvi set, nakon kojeg se domaćin razigrao i stvarao probleme do kraja. No, pobjednički niz i dalje traje, kaže jedna od najboljih dijagonala u domaćem prvenstvu.

Kako sezona odmiče i ide prema kraju godine, tako obveze pred osječkim odbojkašima postaju sve izazovnije. Od ove subote pa do isteka 2021. Mursa-Osijek odigrat će još sedam utakmice, a prve četiri su od iznimnog značenja. U subotu je derbi, u Gradski vrt stiže Ribola Kaštela, gdje je Ivan igrao nepune dvije sezone.

- Očekujem našu pobjedu, ničim drugim se ne bih zadovoljio. Oni su dosta promijenili roster, imaju neke kvalitetno popunjene pozicije, ali mislim da nemaju sinergiju i atmosferu kao mi. Naravno, lopta je okrugla, sve je moguće, ali mislim da će bodovi ipak ostati kod kuće - smatra Matoković, koji potom sa svojim suigračima izlazi na međunarodnu scenu. U 16-ini finala Challenge kupa čeka PAOK, a 1. prosinca igra se u Solunu. Tri dana poslije je superligaški derbi u Zagebu kod Mladosti, pa uzvrat s Grcima u Gradskom vrtu 8. sljedećeg mjeseca.

- Pred nama je jako lijepo i izazovno razdoblje za koje smo i radili cijelo ovo vrijeme. Miksamo najjače domaće i euroobveze. U Superlrigi igramo s glavnim konkurentima, a dvoboj na Savi svakako će biti najteži prvenstveni ispit. U Challenge kupu ćemo igrati s guštom, opušteni, ali i motivirani. Europska scena je nagrada za ostvareno prošle sezone. Grci su favoriti, ali pokušat ćemo u dvije utakmice biti što opasniji i ravnopravniji. Naglasak je ipak na domaće obveze, tu želimo pokazati da smo i dalje konkurentni u borbi za trofeje - smatra Ivan Matoković, koji nestrpljivo iščekuje najvažnije utakmice, nakon što su one uvodne bile tek dobro zagrijavanje za odbojkašku kulminaciju 2021. godine. N. Benčina
Nastup u 16-ini finala Challenge kupa Mursi Osijek najveća je nagrada za ostvareno u prošloj sezoni

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike