Regija
USVOJEN PRORAČUN ZA 2022. OD 365 MILIJUNA KUNA

Za društvene djelatnosti 117 milijuna, turizam i kulturu 42, komunalno gospodarstvo 92
Objavljeno 24. studenog, 2021.
VINKOVCI - Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasan je proračun Grada Vinkovaca za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu i usvojena proračunska masa iznosi nešto više od 365 milijuna kuna, što je gotovo 20 milijuna kuna više od proračuna za prethodnu godinu.

Obuhvaćeni su svi segmenti društva, proračun je razvojan i socijalno zastupljen s glavnim ciljevima unaprjeđivanja školstva, jačanja gospodarstva i razvoja prometne povezanosti, ocjenjuje gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Od tog iznosa 70 milijuna je za naše proračunske korisnike, a na samu gradsku upravu otpada 290 milijuna kuna. Glavne smjernice proračuna su društvene djelatnosti, od obnove škola do vrtića i poticanja srednjoškolaca, a tada vidimo da je iznos od 117 milijuna trećina proračuna, koliko otpada na društvene djelatnosti. Sljedeća je stavka komunalno gospodarstvo, gdje Grad ima izuzetno puno investicija, 92 milijuna kuna, za gospodarstvo su osigurana 42 milijuna, za poticaje poduzetnicima, ali najviše za uređenje poslovne zone Zalužje na 130 hektara novih površina, a za investicije iz europskih fondova 25 milijuna – kaže gradonačelnik Bosančić, dodajući kako je za kulturu i turizam iz proračuna osigurano 45 milijuna kuna.

O poslovanju Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA za 2020. govorila je direktorica Danijela Slipčević, koja je podsjetila kako Hrvatska u sljedećih deset godina ima na raspolaganju 25 milijardi eura, a u Vinkovcima je spremna dokumentacija za projekte u vrijednosi većoj od 200 milijuna kuna.

- Već sljedećeg mjeseca očekujemo prve javne pozive iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost te slijedi prijavljivanje novih projekata usmjerenih na školstvo, gradnju vrtića i škola, energetsku obnovu zgrada javne namjene i još puno toga - rekla je Danijela Slipčević.

Kao i na prijašnjim sjednicama Gradskog vijeća, vijećnik Živog zida Goran Kajkić ustrajao je na zahtjevu da mu se dopusti videosnimanje sjednice da bi, kako je objasnio, pokazao građanima kako se na sjednicama Vijeća od deset HDZ-ovaca uvijek za riječ javljaju dvije iste osobe i da one vode grad. Vijeće je zatražilo tumačenje Ministarstva pravosuđa, koje kaže da je to pitanje uređeno Poslovnikom i da pri snimanju valja poštovati pravo vijećnika na privatnost. Kada je predsjednik Vijeća Vedran Čuljak stavio prijedlog o snimanju na glasanje, Kajkić se pobunio govoreći kako u Poslovnik treba staviti da je snimanje dopušteno, jer "što vijećnici skrivaju kada se ne žele snimati", ali je na kraju većinom glasova Kajkićev prijedlog odbijen. M. Flego
Dobro smo opremljeni, od šest kamiona tri su potpuno nova, kaže Krešimir Jelić, vatrogasni zapovjednik

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike